välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur bilbatterier görs

Postad av : Stefan Svensson

Du behöver:
blotta ögat eller teleskop
. kompass.

Batteri Komponenter

Ett batteri är en viktig del av många gasdrivna fordon, vilket ger behövs elkraft för att starta motorn. Batterier består av en plastbehållare som rymmer positiva och negativa blyplattorna, porösa syntetiska avgränsare mellan plattorna, och en elektrolyt av svavelsyra och vatten. Den övre delen av behållaren rymmer positiva och negativa terminaler som ansluter batteriet till motorn.

Mål och Cover

För det första plastbehållare eller ärendet och täcka är gjutna, oftast av polypropen. Ett typiskt bilbatteri fall har sex områden som kallas celler. Dessa är i linje och form brunnar inom fallet. När gjutna, locket åt sidan tills de andra delarna av batteriet är installerade.

Positiva och negativa plattorna

metallplattor, oftast tillverkas av bly eller ett bly legering, görs sedan som passar in i varje cellerna i ärendet. Dessa skyltar kommer att ge positiva och negativa laddningar för att producera en elektrisk ström.

Blyoxid pasta tillämpas sedan på plattorna. För att producera negativa plåtar, är sulfater läggas till pastan. Utspädd svavelsyra läggs sedan till. Separatorer-tunna, porösa plattor av syntetiskt material-är sedan införas som distanser mellan positiva och negativa plåtar för att förhindra kortslutning, men ändå låta elektrisk ström att flyta mellan plattorna

Elements

En positiv tallrik ihopkopplade med. en negativ platta och en avgränsare kallas ett element. Elementen är monterade, sedan in i batterilådan och anslutas av ledande metall. Batteripolerna kopplas sedan till motsatta ändar av raden av element.

Electrolyte

När alla faktorer och att anslutningarna är på plats är en elektrolytisk lösning av svavelsyra och vatten för att fylla ut batterihållaren . Omslaget är sedan lägga på och batteriet kontrolleras för läckor.

Ladda batteriet

Slutligen är de terminaler som är anslutna till en elektrisk källa att ladda batteriet i flera timmar. När den är laddad, är fallet få en sista städning, märkt, är de terminaler tak och batteriet är förpackade för distribution.

    
    Copyright © 2011 give2all.org