välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är omloppsbana på Mars?

Postad av : Valon Istrefi

Mars är en stenig planet, mindre än jorden, mätning 4. 221 miles i diameter, vilket gör det drygt hälften så stor som jorden. En omloppsbana uppstår när ett objekt resor runt ett annat objekt. Solens gravitation, interagera med varje planeternas gravitation, bildar en jämvikt, som skapar banplan. Mars banplan är 1,8 grader över ekvatorn i solen

Du behöver:.
Blotta ögat eller teleskop
. kompass.

Avstånd till Sun

Mars har en excentrisk omloppsbana, vilket innebär att vid vissa punkter, är Mars närmare solen, och på andra punkter är det längre väg från SönJu närmare de två omloppsbanor radier, som kallas perihelium är 128. 600 tusen miles, där ju längre de två radier, som kallas aphelium är 154. 700 tusen miles. Anledningen till att avståndet till solen förändringar över längden på en Mars år är att jorden och Jupiter spela dragkamp med den steniga planeten.

Avstånd runt solen

Den beräknade omkretsen, eller avståndet att Mars reser runt solen beräknas till 977. 388. 717 miles, enligt formeln PI gånger kvadratroten av 2, gånger den mängd u00BD längdriktning kvadrat plus u00BD kort axel kvadrat. Att använda en matematisk formel som kallas avståndet formel, Distans=andelen hastighet x tid, vi kan beräkna att Mars rör sig med cirka 1. 422. 691 miles per Earth Day.

Tid

Den tar 687 Earth dagar för Mars att resa ett varv runt solen, som är en Martian år. Om en människa föddes på Mars, med tanke på vår medellivslängd åttio Earth år, då skulle vi leva i genomsnitt fyrtiotvå år och sex månader på Mars. Denna tid Skillnaden beror på att Mars är längre från solen än jorden.

Position

Mars är den fjärde planeten från solen. Det är den sista av de steniga inre planeterna, skild från gasjättarna Jupiter, Saturnus, Uranus och Neptunus med skräp fält som kallas asteroidbältet. Dess position på himlen är något ovanför trädgränsen, som förekommer rött på himlen.

Riktning

Mars resor moturs, som jorden. Från observatorier på jorden tycks Mars för att gå bakåt över himlen när Jorden och Mars passerar nära varandra. Detta beror på att jorden har en närmare bana och en kortare sträcka att resa, som tillåter oss att passera genom den röda planeten, vilket gör det verkar att Mars går bakåt.

    
    Copyright © 2011 give2all.org