välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Vilka steg att förädla silver?

Postad av : P-O Lennartsson

Skrot silver, ganska gott, finns i de flesta datorer och annan elektronisk utrustning, utöver källor som pre-1964 mynt, silver och smycken. Även skrot silver kan säljas som är, kommandon finsilver ett mycket större värde, och de unika egenskaperna hos metallen är mer tillgänglig i denna form. I kommersiell skala silver förfining vanligtvis innebär att smälta metall, men den vanligaste tekniken i liten skala innebär löses metallen i syra

Du behöver:. .
Goggles
Handskar.
Salpetersyra.
Koppartråd.
Glasbehållare.
Kaffefilter.


1.
Lös. Placera källmaterial i ett bad med utspädd salpetersyra, ungefär lika delar syra och vatten. Denna etapp kommer att ta flera timmar, oftast över natten, men kan påskyndas genom uppvärmning av lösningen. Inte koka, dock.
2.
Filter. Använda kaffefilter, filter syralösningen tills klar. Behålla någon fast lämningar, eftersom de kan innehålla andra ädla metaller eller ädelstenar. Den flytande, innehåller dock silver som silvernitrat.
3.
fällningen. Placera koppartråd i den klara sur lösning för att skilja kvävet i syra från silver, som kommer att falla till botten som en fällning. När den återstående vätskan är en kristall blå, är processen klar.
4.
Återställ. Filtrera lösningen med mer kaffe filter, den här gången håller det fasta materialet, vilket är nästan rent silver. När den smälter, kommer det att återfå sin klassiska vitaktig färg.

Tips och varningar


  • Om salpetersyra är inte lätt att få, producera den från mer vanliga svavelsyra genom kombinera det med natriumnitrat, en lättillgänglig gödningsmedel.
  • Närhelst med koncentrerade syror, försiktig och arbeta i en väl ventilerad plats.
  • alltid använda skyddsutrustning såsom handskar och skyddsglasögon när du arbetar med syror.
    
    Copyright © 2011 give2all.org