välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Vilka typer av delfiner finns det?

Postad av : Magnus Ekblad

Delfiner är populära marina däggdjur som kan nå en storlek på 20 meter i längd och väger tusentals pounds. Större än sina kusiner i tumlare, delfiner saknar hår liksom andra däggdjur och foder på livet i vattnet omkring dem eftersom de är köttätare

Typer

Det finns nästan 40 olika typer av delfiner, var anpassat till den region i världen som den lever. Det finns 33 marina delfin arter, såsom den strimmiga delfiner, den vita beaked delfin och den svarta delfin. Fyra typer av floddelfin finns, varje levande i ett visst ekosystem.

Funktion

Delfiner är däggdjur som har en perfekt kropp elegant utformad för simning. De använder sin svans fenor för att driva dem snabbt genom vattnet, med sina bröstfenor på deras sidor ger dem kontroll av deras rörelser och riktning. Den översta ryggfenan tillför stabilitet, eftersom de skär genom vattnet. Huvudet innehåller ett organ som kallas en melon, som används som ett slags ekolod för att hjälpa delfin navigera. Det finns många tänder i käftarna på en delfin för att hjälpa den ta och strimla dess måltider. En blowhole på toppen av huvudet gör att den andas. Delfiner har komplicerade hjärnor och är mycket intelligenta.

Geografi Delfiner finns i alla hav, hav och även vissa flodsystem runt om i världen. Flasknosdelfinen, en av de mest kända delfin arter, finns i tropiska och tempererade vatten världen över, är frånvarande endast från kallare polära vatten. En annan delfin arter, timglaset delfin, finns i vatten i södra polarområdet. Den sällsynta Ganges floden delfin finns i denna flod system i Indien och Pakistan.

Överväganden Delfiner har få fiender i de vatten de simmar i. Hajar stora nog att attackera och äta en delfin är ett, men delfinerna tendens att simma och lever i grupper gör dem till en farlig stenbrott även för en haj. Människan är den värsta fiende delfiner, eftersom de jagas i vissa områden för mat och för att hålla dem från att skrämma bort fisk. De är oavsiktligt dödas när de fångas i fiskenät, eftersom de tenderar att umgås med tonfisk, som är inriktade på fiske.

Missuppfattningar

Späckhuggare är faktiskt en art av delfiner och inte sant valar. Det finns inga dokumenterade fall av späckhuggare ha angripit och dödat människor, trots vad som skildrats i filmer och tv. Internet videor av späckhuggare anfalla kajakpaddlare, till exempel, är förfalskningar.

    Previous:nothing
    Next:hur man identifierar Roadrunner
    
    Copyright © 2011 give2all.org