välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man identifierar den röda spotta cobra

Postad av : Stefan Svensson

Den röda spottande kobra är en afrikansk orm som är känd för att kunna spruta giftet genom huggtänderna som en defensiv gest. Denna orm är förvisso farligt, liksom alla kobror. Identifiera denna orm är av yttersta vikt att alla som kommer över det, eftersom giftet kan orsaka blindhet och till och med döden om injiceras i en tugga. Denna orm har den extra utmaningen att ha olika utseende beroende på var de arter som härstammar
1.
Notera var du är när du ser ormen. Olika delar av Afrika har olika versioner av den röda spotta Cobra. Inte alla arter är röda. Dessutom kan ålder ormen påverka denna missfärgning också. I Kenya kommer den röda spotta kobra vara en orange-röd färg som regel med svart hals band. På andra områden röda spotta kobra blir röd och sedan mörkare med åldern. Svalget band kan variera från svart till blått, och även grädde i vissa arter.
2.
Observera smal bygga denna elapid. Den röda spottande kobra är faktiskt väldigt liten för cobra arter. Vuxna kommer endast tillvägagångssätt cirka 140 cm på den största, och de är mycket små. Detta gör den röda spotta cobra förbli dolda under dagen och även att vara ganska snabb när besvärade.
3.
Notera vilken tid på dagen när du ser den röda spotta Cobra. Denna orm vistelser i termitstackar, pålar borste, hål i marken och rock även högar under dagens ljus och bara kommer ut för att jaga på natten. Om du ser en röd spottande kobra under dagen, är det oftast en yngling. Detta tros bero på att vuxna kobror är kända för att kannibalisera de unga. Detta tvingar den unga röda spotta cobra att jaga när de vuxna ligger gömda för dagen.
4.
Titta på ögon ormen. Den röda spottande kobra har mycket tydliga runda ögon med mycket runda eleverna. Denna funktion hjälper till att identifiera den röda spotta cobra fort. Dessa ögon framträder mycket tydligt i de flesta röda spottande kobror.
5.
Observera huvudet av denna farliga orm. Huvudet är faktiskt ganska liten i förhållande till resten av kroppen. De röda spottande kobra inte hus två huggtänder som får injicera gift när den slår. Huggtänderna har också skillnaden av att kunna spruta gift upp till fyra meter med otrolig noggrannhet. De tenderar att spraya på ögonen på en eventuell angripare, så att de sedan kan slingra sig undan. Detta är ganska smärtsamt för det mänskliga ögat och kan bländande i allvarliga fall.
6.
Observera terrängen runt omkring dig när du stöter på denna orm. Den röda spottande kobra är i allmänhet hittades nära en vattentäkt. Detta beror på att de älskar att äta grodor. De föredrar halvöken regioner och kan också hittas på savannen. Den röda spottande kobra finns i hela Afrika.

Tips och varningar


  • alltid gå försiktigt fram när det i orm land. Följa denna orm bara på långt avstånd.
  • Se upp riktigheten i denna orm när spotta. De kan slå dina ögon från fyra meters avstånd. Försök aldrig att hantera detta ormen eftersom den har en giftigt bett. Sök alltid läkare om bitit eller sprutas genom denna orm.
    Previous:nothing
    Next:hur man identifierar den gula anakondan
    
    Copyright © 2011 give2all.org