välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur kombinerar atomer att göra föreningar?

Postad av : Jeanette Morales

英文博客的留言增加外链 链接的有效力 一些可以发锚文本签名的 做链接的重要规则 英文网站优化工具大全

Även atomer av ett element existerar ensam, kombinerar ofta med andra atomer för att bilda föreningar, den minsta mängd som kallas en molekyl. Dessa molekyler kan bildas antingen genom joniska, metall, kovalenta eller vätebindningar

Ionic Bonding

Joniska bindning uppstår när atomer antingen vinner eller förlorar en eller flera valenselektroner, vilket resulterar i atomen har antingen en negativ eller positiv laddning. Ämnen som natrium som har nästan tomma yttre skal, vanligtvis reagerar med atomer som klor som har nästan full yttre skal. När en atom natrium förlorar en elektron, blir dess ut en en, när en kloratom får en elektron, blir dess ut en -1. Genom jon-bindning, kommer en atom av varje element kombinera med andra för att bilda en molekyl, som är mer stabil eftersom det nu har en noll kostnad. I allmänhet joniska bindning medför en fullständig överföring av elektroner från en atom till en annan.

Kovalenta bindningar

I stället för att förlora eller få elektroner, några atomer istället dela elektroner när de bildar molekyler. Atomer som bildar obligationer med denna metod, som kallas kovalenta bindning, vanligen icke-metaller. Genom att dela elektroner, resulterande molekylerna är mer stabila än deras tidigare komponenter var, eftersom detta band låter varje atom att uppfylla sina elektron krav, det vill säga att elektronerna dras till kärnan av varje atom. Atomer av samma grundämne kan bilda enkla, dubbla eller tredubbla kovalenta bindningar, beroende på antalet valenselektroner de innehåller.

Metallic Bonding

Metallic bindning är en tredje typ av bindning som förekommer mellan atomer. Som namnet antyder förekommer denna typ av bindning mellan metaller. I metallisk bindning, många atomer dela valenselektroner, vilket beror på att enskilda atomer bara löst håller sina elektroner. Det är denna förmåga elektroner att röra sig fritt mellan många atomer som ger metaller deras utmärkande egenskaper, som formbarhet och konduktivitet. Denna förmåga att böja eller formas utan att bryta beror på att elektronerna bara att glida över varandra istället för att separera. Möjligheten för metaller för att leda elektricitet sker också för att dessa delade elektroner lätt passera mellan atomer.

Vätebindningar

Medan joniska, kovalenta och metalliska limning är de viktigaste typerna av bindning som används för att bilda föreningar och ge dem deras unika egenskaper är vätebindningar en mycket speciell typ av bindning som bara inträffar mellan väte och syre, kväve eller fluor. Eftersom dessa atomer är mycket större än en väteatom, kommer elektronerna tenderar att stanna närmare de större atomen, vilket ger en något negativ laddning och väteatomen en något positiv laddning. Det är denna polaritet som gör att vattenmolekylerna att klumpa ihop sig, denna polaritet också tillåter vatten att lösa upp många andra föreningar

Bonding resultat

Vissa atomer kan bilda mer än en typ av obligationer. Exempelvis metaller som magnesium kan bilda antingen jonisk eller metalliska obligationer, beroende på om den andra atomen är en metall eller icke-metall. Resultatet av alla bindning är dock en stabil förening med en unik uppsättning egenskaper.

    Previous:nothing
    Next:schimpans anpassning
    
    Copyright © 2011 give2all.org