välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

schimpans anpassning

Postad av : Ulf Friberg

英文博客的留言增加外链 链接的有效力 一些可以发锚文本签名的 做链接的重要规则 英文网站优化工具大全

Schimpanser har ett antal anpassningar som hjälper dem att överleva och lyckas i sin naturliga miljö. Schimpanser är hemma i många öst-och central afrikanska länder, däribland Kamerun, Demokratiska republiken Kongo och Uganda. Inom dessa länder, schimpanser lever i skogar och deras många anpassningar återspeglar hur trädlevande livsstil

förmåga att greppa stortå

Schimpansen fot har en förmåga att greppa stortån, som serverar precis som en tumme på en hand. Stortån gripskopor grenar medan klättring genom träden och kan hålla andra poster. Stortån har rättsverkan gentemot andra lämpar sig inte bra att gå på marken. Är dock att kunna hålla fast grenarna en enorm fördel med detta trädlevande apa.

Sharp hörntänder

En schimpans skarpa hundar komma till nytta i en mängd olika sätt. När du sätter på ett hotfullt display för att skrämma andra, kommer en schimpans blinkar med sina tänder i ett stort leende. Men vilda schimpanser inte ler när de är lyckliga. De visar sina vassa hörntänder för att skrämma andra av. Hörntänderna är också användbart när fånga och äta byten, inklusive apor och små rådjur.

Arms

Schimpanser har långa, starka armar. En vuxen schimpans är i genomsnitt fem till sju gånger starkare än en människa. Dessa starka armar är användbart för att hjälpa schimpanser klättra och svinga dig fram genom träden. Schimpans axlarna är utformade på ett sätt att möjliggöra "brachiation", som hjälper schimpansen svingar lätt från gren till gren i skogen.

Bobyggande

En av schimpansens beteendemässiga anpassningar är bobyggande. För att undvika rovdjur genom natten och sover säkert, schimpanser bygger bon mot trädtopparna. Som en förberedelse för att somna på natten, samlar varje schimpans löv och grenar och bygga ett bo där för att sova.

gemensamt boende

schimpanser lever i kommunala grupper som varierar i storlek från en handfull upp till 50 individer. Det finns många fördelar med att schimpanser som lever i grupper. En stor grupp schimpanser kommer att bättre kunna skydda sin mat resurser och territorium. Att bo i en grupp ökar också en schimpans chans att para sig och föröka sig.

    Previous:nothing
    Next:blå mage ödlor kost
    
    Copyright © 2011 give2all.org