välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

den baktriska kamelen kost

Postad av : P-O Lennartsson

Den baktriska kamelen är två pucklar kamel naturligt förekommande art i delar av Kina och Mongoliet, särskilt Gobiöknen. Det kan överleva på en diet av de växter som påträffas i de hårda villkor som den lever. Den baktriska kamel har en multi-kamrar magen och tuggar sin mat två gånger innan det slutligen sväljer det för gott

Typer

Många typer av växter bildar baktriska kamelens diet, eftersom djuret kan leva på mycket glesa tillväxt i hela sitt naturliga utbredningsområde. Kamelen äter tuff och sträv gräs, örter, grenar, kvistar och buskar. Törnen är en del av kamel menyn, de flesta växtätare undvika att äta dessa. När vegetativt alternativ är inte tillgängliga, kommer baktriska kamelen också vända sig till kött och även fisk.

Funktion

Kameler är idisslare med tre separata magen kammare. Efter en kamel äter något, går maten i den första kammaren där magsafter börja arbeta med det. Kamelen kräks då maten i form av CUD och tuggar det lite mer innan de sväljer det en andra gång. CUD gör sedan sin väg genom de avdelningar som kamelens system absorberar näringsämnen och vatten från den.

Funktioner

baktriska kameler har en överläpp som delar lika i två delar. Denna funktion gör överläppen s halvor röra sig oberoende av varandra. San Diego Zoo hemsida säger att detta tillåter baktriska kamel att dra upp kort växter såsom gräs från mycket nära marken. Blodkropparna i baktriska kamelen även lagra vätska, vilket hjälper när kamelen inte kan hitta en vattenkälla.

Missuppfattningar

Den populära myten att kamelens pucklar är fulla av lagrat vatten är inte sant. I verkligheten pucklarna är fettreserver som omvandlas till vatten när kamelen är uttorkad. När kamelen använder dessa reserver kommer pucklarna faktiskt börjar sloka åt sidan som en process där vatten omvandling utarmar dem av fett. Pucklarna återfår sin storlek när kamelen äter och dricker igen. Den baktriska kamelen kan dricka så mycket som 32 liter vatten på en gång att återhämta sig.

Överväganden

baktriska kamelen normalt matar på morgonen och kvällen, förbehöll dagtid för tugga av sin CUD. Kamelen överlever i extrem värme, eftersom det förlorar mycket lite vatten volym genom svett. Baktriska kameler och sina kusiner, har bara en puckel dromedar kameler, kan dricka salt och bräckt vatten-inga andra landlevande däggdjur kan göra detta och överleva. I en djurpark inställning, kameler leva på en diet av sådant som hö, pellets, morötter och jams.

    
    Copyright © 2011 give2all.org