välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Vad är några blommor finns i taigan?

Postad av : Jeanette Morales

Du behöver:
affischen styrelse
. Sax.
Permanent märkpenna.
Hålslaget.
Garn.
Vaselin.
Förstoringsglas.

taigan eller boreala skogsområden i Eurasien och Nordamerika är kalla, aning områden som är svåra för vegetation att leva i. Det extremt kalla vintrar och korta svala säsonger typiska för dessa regioner främjar inte så mycket mer än vintergröna träd. Det finns dock några tuffa små buskar som inte bara klarar av att överleva, men trivs i denna miljö, som ger ljusa vår-och sommarblommor.

skvattram

skvattram (Ledum latifolium) är en vintergrön buske som ger stora kluster av doftande vita blommor i juni och juli. Den växer till en höjd på 4 till 5 meter med 1-till 2-tums elliptiska blad som är släta på toppen och fuzzy undersidan. Denna buske växer i sumpiga områden i taigan skogen. Anläggningen inte är en viktig födokälla för djurlivet, men bladen används i garverier i Ryssland. Bladen kan även användas som malmedel att skydda kläder och grenarna kommer att hjälpa till att hålla möss ur lagrad säd.

Bog Blåbär

Bog blåbär (Vaccinium uliginosum), också vanligen kallad odon, är en lövfällande buske som växer till en höjd av endast 8 till 16 inches. De vita till rosa blommor produceras i juni och juli följt av blå eller svarta bär från slutet av juli till September. Bladen är ovala och läderartade. Dessa växter bildar ofta täta mattor eller kolonier i sumpiga områden i taigan. Mosse blåbär frukt används för att göra sylt, gelé och pajer. Fåglar, små däggdjur, caribou, älg och björn konsumera blad och bär.

Bog Rosemary

Bog rosmarin (Andromeda polifolia) är en vintergrön buske med läderartade blad som växer mellan 2 och inches 2 1 /2 meter hög. Bog rosmarin blommor produceras i blomklasar i rosa eller vitt 1/4-tums urn-formade blommor på senvåren eller försommaren. Den bittra smak bär mogna i slutet av juli och augusti, i allmänhet kvar på buskarna långt in på vintern. Bladen och bären konsumeras av sorkar, caribou, älg och ripa.

Taggig Rose

Rose Taggig (Rosa acicularis) är en liten till medelstor lövfällande buske med taggiga stjälkar som kan hittas växer i öppen skog områden, längs stränderna och i gläntor hela taigan slätter. Den växer ca 4 meter hög och producerar rosa till rosaröda blommor på försommaren. Grouse, snöskor harar, gnagare, älg och björn äter taggig ros blad och frukter eller höfter. Biodlare använder växter för att ger nektarn till bin och frukt eller höfter ofta utnyttjas för att göra te, gelé, sylt, marmelad, sirap och ketchup.

Fjällsippa

Fjällsippa (Dryas) är en vedartad berodde anläggning med en matta-forming växtsätt som växer hela taigan skogen i stenig och grusig områden. Det är en evergreen eller delvis vintergröna växt som växer endast ca 1 meter hög och producerar 1-till 2-tums gult, vitt eller creme-färgade blommor tidigt på våren. Blomningarna kommer vanligen öppna mot solen och tur att följa den över himlen. Hela blad Fjällsippa (Dryas integrifolia) är den blommiga emblemet för Northwest Territories. Bladverket är mörkgrönt och liknar små eklöv. Denna växt är inte en stor djurlivet födokälla.

    Previous:nothing
    Next:fiberoptik snabbfakta
    
    Copyright © 2011 give2all.org