välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

flinta knapping för nybörjare

Postad av : Valon Istrefi

Många människor som skulle vilja prova på flinta knapping tvekar eftersom de tror att det blir för svårt. De kanske undrar hur det går att forma sten till knivar och projektil poäng utan hjälp av moderna verktyg. Men processen är egentligen inte så svårt för nybörjare som har rätt verktyg och förstår att inte alla sten kan vara knapped. Trots allt har man varit flinta knapping för 30. 000 år, och några av de punkter som finns i USA är mer än 10. 000 år gamla.

Flint

Här i USA är materialet brukar kallas flinta faktiskt en typ av sten som kallas Chert. Chert är hög i kvarts innehåll och är vanligtvis grå eller vit. Det har en speciell egenskap som behövs för knapping kallas conchoidal sprickbildning. Denna fastighet innebär en marker kommer fraktur av en större bit i en kontrollerad och förutsägbart sätt. Förutom flinta, även andra typer av Chert kallas kalcedon, jaspis och agat. Nybörjare som bor nära fyndigheter av dessa klippformationer kan få sina knapping material där. De bör dock alltid fråga om lov innan jakt för tändare på någon annans egendom. Om det inte finns några flinta avlagringar i närheten, kan en lokal rock eller hobby butik utbudet vanligtvis gör. Det finns också platser på nätet som tillåter amatörer att beställa olika typer av flinta bara för knapping.

Verktyg

rätt verktyg är avgörande för flinta knapping. Nybörjare kan beställa verktyg på nätet, men de är också lätt göras hemma. Hammerstones-ett viktigt verktyg-är bara rundade stenar i olika storlekar som används för att slå av stora flingor som senare kommer att knapped till poäng. Det är bäst att ha tre storlekar hammerstones:. Stor, kring 3 till 4 u00A3, ett medium sten, ca 1 till u00A3 2, och en mindre väger ca 8 oz. . Knappers använda dessa för att bryta klumpar bort av stora bitar av flinta och att slå det "bark" eller yttre cortex, från flinta. Dessa hammare stenar används också för att skava på kanten av ditt arbete så att den kan stå emot kraften i dina slag från nästa verktyget: billet.

En billet är gjord av horn. Det används för vad som kallas slagverk fjällning. Moose hjorthorn anses vara den bästa materialet för detta jobb, men hjortar horn kommer att fungera också. Början knappers kommer att behöva tre storlekar av vedträ:. . En som väger 1 till 2 kg, en annan som väger cirka 12 gram, och en liten en på ca 6 oz . .

Den slutliga verktyg som behövs är små tips från hovar, varje spets ska vara 6 eller 7 inches lång och bör komma till en punkt. Dessa är för tryck fjällning, som är det sista steget i att göra din punkt.

Gallring

Flint knapping börjar med bit flinta ungefär ett halvt kilo i storlek. Den flinta Knäpper måste noggrant undersöka den för att hitta en vinkel som är cirka 45 grader och har en underkant lite lägre än toppen. Den stora hjorthorn billet används sedan för att slå denna kant bestämt, med en nedåtgående och något inåt stroke. Med lite tur bryter en flaga sedan rent från under stenen. Efter påfallande många sådana vinklar på ena sidan, vänder flinta Knäpper stenen över, som flingor tas från den ena sidan göra nya vinklar på baksidan. Detta skede av knapping kallas gallring. Eftersom bladet är knapped blir mindre, kommer Knäpper byta till en mindre storlek på vedträ. Ett fullbordat Knäpper kan tunna blad efter mindre än en halvtimme.

Stansning och Finishing

När nöjd med tunnhet och form på bladet börjar Knäpper att skåran det. Han sätter en av de kraftiga tryck-flagnande tips mot ena hörnet av basen och skjuter så hårt han kan inåt och sedan ner, tills en liten flinga lossnar under. Han vänder sedan på bladet och upprepar detta tills han har producerat ett pinnhål. Han gör samma sak med det andra hörnet.

Finishing

Skärpa bladet är pricken. Den flinta Knäpper tar en liten press Flaker och rör sig längs bladets egg med samma aktiv dåvarande nedåtgående pressad rörelse, vända den punkt över att slipa båda sidor. När han är nöjd med formen och skärpa, är den punkt slut.

    Previous:nothing
    Next:delar av atomer
    
    Copyright © 2011 give2all.org