välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

fiberoptik snabbfakta

Postad av : Ulf Friberg

Fiberoptik är revolutionera sättet som data överförs i många områden i människors liv. Vare sig inom kommunikationstjänster, medicinsk bildbehandling eller mekanisk avbildning, är fiberoptiska utförs information mer effektivt än någon tidigare metoder som kan ha använts --- de flesta som använde koppartråd för dataöverföring. Fiberoptik inte bara kan användas för att överföra din Internet och TV, men de kan hjälpa tusentals människor att bli medicinskt behandlade mer framgångsrikt varje dag

Du behöver:.
Affischen styrelse.
Sax.
Permanent märkpenna.
Hålslaget.
Garn.
Vaselin.
Förstoringsglas

Funktion

fiberoptik indraget ser ut som någon annan typ av kraftledning, men de består av många olika aspekter av glas som är extremt tunn-nästan lika tunn som. ett mänskligt hårstrå. De är avsedda för digital information för långa avstånd. De överför information via ljus, vilket innebär att någon mänsklig observatör, överförs informationen nästan omedelbart.

Funktioner

Optiska fibrer är oftast gjorda av tre delar --- kärnan, beklädnad och buffert beläggning. Kärnan är den tunna, ihåliga mitten av fiber där ljuset är tillåtet att resa och skicka information. Kapslingen är materialet som omger kärnan, som tjänar till att reflektera allt ljus till kärnan. Bufferten beläggning som är plast, skyddar och förhindrar skador på fasader och kärna.

Kablar

Fiberoptik mestadels används i form av optiska kablar, speciellt när fiberoptik används för kommunikation fungerar. Dessa kablar består av hundratals eller tusentals av optiska fibrer, var och en möjlighet att överföra data.

Total inre reflektion

Till skillnad från skinande ljus ner en hall, fiberoptik lysa ner en fiber som inte är i en rak linje , och därför kommer ljuset kommer i ständig kontakt med sidorna av fibrer. Fibrerna, använd därför beklädnad --- som i huvudsak fungerar som väggar som är omgivna av speglar. Kapslingen absorberar inte ljuset och reflekterar det istället, vilket gör att ljuset färdas långa sträckor. Denna process kallas total inre reflektion. "

Fördelar

Fiberoptik ger flera fördelar. De är mycket billigare än alternativa metoder koppar överföring. De har en högre information kapacitet och är också mycket tunnare. Fibern är lätt, låg strömförbrukning och icke brännbart, eftersom elektricitet inte passerar genom ledningarna.

    Previous:nothing
    Next:makaroner pingvin information
    
    Copyright © 2011 give2all.org