välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

makaroner pingvin information

Postad av : Jan-Olof Stoor

Alla som känner till gamla låten "Yankee Doodle" kommer att inse att det har betydelse när den pratar om makaroner pingvin. Denna typ av pingvin tar sitt namn från den gamla engelska vana att unga män hade att placera "fjädrar i hatten" under kolonialtiden, en utsmyckning som kallas makaroner. Den ljusa orange och gula fjädrar på denna art av pingviner huvud ger fågeln dess udda namn

Befolkning

Den internationella Penguins naturvårdsarbete koncernens hemsida rapporterar att cirka 9 miljoner häckande par av makaroner pingviner finns i Antarktis. Antarktis Anslutning sajt sätter den siffran ännu högre, cirka 12 miljoner. I båda fallen har makaroner pingvinen den största befolkningen av någon av världens arter av dessa flygande fåglar.

Identifiering

Färgerna på de övre delarna och huvudet av en makaroner pingvin är en blå-svart mix. Den under delar av fågeln är vita. Fågeln proposition är stor och dess rosa bas ger vika för en röd-brun färg under resten av notan. Den makaroner pingvin har röda ögon och fågelns fötter, liksom dess ben är rosa. Den lysande färgade kammar sopa ut från mittpunkten på pannan, går till den bakre över ögonen. Medan honan pingvinerna är mindre totala storlek än hanarna, längden på dessa kammar är de samma. Juvenile fåglar besitter inte krönet fjädrar tills de förfaller.

Utfodring

Vattenlevande liv såsom bläckfisk, kräftdjur som krill och många typer av fisk utgör merparten av makaroner pingvin kost. Fåglarna gör de flesta av deras jakt under dagen, dyka ner i vattnet och jagar sin mat. De som ägnar sig åt letar efter mat på natten kommer inte att dyka så djupt som de skulle på dagtid. Dyk så djupt som ca 200 meter är vanligt för denna fågel under dagen, med de flesta av dessa dyk över på två minuter.

Tidsplan

De kvinnliga makaroner pingvinen henne når könsmognad vid 5 år gammal och hon kan välja en partner på den tiden. Hanarna kräver ett extra år innan den når könsmogen ålder. De större andel av honor till honor gör att flickorna ska noggrann med vilken hane de väljer som en kompis. När den kvinnliga väljer en partner, är paret ofta tillsammans för livet och kommer tillbaka till exakt samma plats för ras varje år.

Överväganden

Öarna på vilken makaroner pingvinerna rasen är fyllda med tusentals fåglar under sommaren, men karga under vintermånaderna, utan pingvinerna i sikte. Fåglarna upprätta sina bon på den steniga marken och honan lägger ett par ägg i de flesta fall. Den ursprungliga ägget kläcks sällan, är mycket mindre än den första. Pingvinen föräldrarna ruvar äggen i skift, med fördelen av att vara borta från boet.

    Previous:nothing
    Next:elasticitetsgräns jordar
    
    Copyright © 2011 give2all.org