välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är granat sand?

Postad av : Annika Hultén

Garnet sand är ett halvädelstenar sand som innehåller pärla granat i små partiklar tillsammans med andra mineraler och material. Sanden har en bred användning i industriella applikationer, i sandblästring, vatten filtrering och som en halkfri yta för golven. Garnet sand är normalt säljs i 50-lb påsar och finns på vissa byggvaruhus

Beskrivning

Garnet sand är en blandning av flera olika mineraler och material. Den granat sand bitar är små, vinklade och är tillverkade av många olika färger-brun, röd, vit, brun, svart och även rosa. De flesta delar i granat sand är mellan 8 och 300 mikrometrar-ju mindre bitarna är, desto mindre slipande

Material

Iron aluminiumsilikat, silikon oxid, magnesiumoxid, fri silika, kalcium, järnoxid och mangan. oxid är oftast de viktigaste komponenterna som gör granat sand. Tre huvudtyper av granat är järn granat, aluminium granat och krom granat.

Använder

Ett av de viktigaste användningsområdena för sanden är en ersättning för kvarts inom blästring. Garnet sand är ofta som en vattenfiltrering medium, eftersom den har möjlighet att fälla små partiklar av föroreningar mellan vinklarna i sanden. Garnet sand ger en halkfri yta på gångvägar och trappor. Garnet sand används för att skära metall i kombination med högtryckstvätt sprayer. Vissa former av granat sand används för att göra sandpapper. Garnet sand används för glas och metall polering.

Properties

Garnet sand är sprött, och frakturer enkelt. Detta är hur så många olika kvaliteter av granat sand produceras. Tätheten av granat sand per kilo är 150. Garnet sand smälter mellan 1250 till 1315 grader Celsius. Sanden är väldigt hård och tuff, och priser en 8 eller 9 på hårdheten skalan.

Varning

Eftersom granat sand innehåller många små partiklar, finns det några hälsorisker med att arbeta med granat sand. Om sanden inandas, kan den orsaka irritation i luftvägarna. Dammet kan orsaka irritation i ögonen och kan orsaka utslag på huden. Kronisk lungsjukdom kan bli ett problem efter långvarig exponering för sand.

    Previous:nothing
    Next:flinta knapping för nybörjare
    
    Copyright © 2011 give2all.org