välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

forntida kolibri symboler

Postad av : Charlotte Wannberg

Den kolibri familjen Trochilidae är begränsad till Amerika och visas i myter och legender över Nord-och Sydamerika. Den kolibri ses som en symbol för liv, fertilitet och glädje över båda kontinenterna. Bilder av kolibri registreras i målningar, muntliga läror och i Nazca Lines webbplats

Du behöver:.
Affischen styrelse
. Sax.
Permanent märkpenna.
Hålslaget.
Garn.
Vaselin.
Förstoringsglas.

Peru

Den mest berömda antika kolibri symbol skapades av pre-inka Nazca civilisation på Nazca slätten. Den kolibri symbolen är central symbol för Nazca Lines webbplats. Den fullständiga betydelsen av Nazca Lines har förlorats och då. Experter tror att platsen har använts för religiösa ceremonier. Varmluftsballonger har skapats med gamla material för att bevisa att Nazca personer kunde aerially visa symboler. Nazca platsen byggdes mellan 200 B. C. och 600 AD.

Mexiko

Den aztekiska civilisationen i Mexiko införde kolibri i festivalen Atamalqualiztli, som firades vart åttonde år. Festivalen firade det ömsesidiga beroendet av blommor och fåglar, viktigt att den agrara aztekiska kulturen. Städer var dekorerade med blommor, och i en ritual, barn klädda i kolibri kostymer. Den kolibri var av särskild betydelse, eftersom det utgör fallit gudomlig krigare. Aztekerna såg kolibri som en symbol för livet, liksom många av de andra nationer i Amerika.

Cherokee

I legenden "The Race Mellan Hummingbird och Crane," kranen och kolibri är likartade till Europeiska fabeln om sköldpaddan och haren. Loppet mellan kolibri och kranen är för kärleken till en vacker kvinna. Kvinnan föreslår loppet eftersom hon är förtjust i Hummingbird och är säker på att han kommer att vinna. Kranen segrar i samma sätt som sköldpadda-genom uthållighet. Kranen är långsammare men kan flyga hela natten.

Ojibwe

En Ojibwe legend gynnar kolibri som frälsaren av rosor i en legend om balansen i naturen. Legenden berättar om en tid där rosor blev knappa. Den kolibri, biet och björnen var de enda djur som märkte förändringen. När rosorna försvann började bin och kolibrier att svälta, och björnen var arg utan honung. En kolibri hittade den sista steg på en bergstopp och tog den tillbaka till medicin män och kvinnor som ammade det tillbaka till hälsa.

Haida

Haida i nordvästra kust har en legend om ursprunget av kolibri. Lokalt kallas Sah Sen var kolibri skapats av Raven från en vacker blomma som djur förväntade varje vår. Den gröna färgen på kolibri representerade gröna gräs på våren, och den röda färgen den sjunkande solen. Raven gav kolibri gåvan att flyga som Sun fladdrande genom träden. Den kolibri dart från blomma till blomma, tackade dem för att väcka skönhet till världen. Den kolibri är en symbol för lycka och representerar vänskap och lekfullhet.

    Previous:nothing
    Next:vad är osmotisk lysering?
    
    Copyright © 2011 give2all.org