välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

laboratorium politik & förfaranden

Postad av : Ulf Friberg

I hundratals år har människor lärt sig om världen genom att utföra experiment och tester. Många av dessa experiment och tester har genomförts i en säker miljö som ett vetenskapligt laboratorium. Laborationerna är säkra delvis på grund labb arbetstagare är skyldiga att inrätta och följa specifika riktlinjer och rutiner. Oavsett vilken typ av test eller experiment människor presterar i ett labb, måste de följa vissa standardiserade riktlinjer och rutiner.

sanitet

Föroreningar i ett labb kan kasta bort resultatet av lab tester och experiment. Det kan också göra människor sjuka. Av denna anledning bör labb arbetstagare tvätta händerna före och efter de hanterar utrustning eller material. De bör också rensa upp sitt arbetsområde efter genomförd experiment eller test. Detta omfattar bortskaffande av material enligt hälsa och hygien regler.

Kläder och redskap

Lab arbetstagare bör undvika lösa kläder och accessoarer, eftersom dessa kan fastna på utrustning eller material. Kläderna ska täcka så mycket hud som möjligt att skapa en barriär mellan kroppen och potentiella risker. Håret ska bäras upp eller under ett labb mössa. Lab arbetstagare bör använda handskar vid alla tidpunkter och glasögon som helst finns det en chans för skador på ögonen.

Lagring

Lab arbetstagare bör förvara begränsade mängder av material, särskilt kemikalier, i labbet. Detta minskar mängden av material som kan brinna, explodera eller orsaka skada. Alla kemikalier skall förvaras enligt tillverkarens riktlinjer i täta behållare som tydliga etiketter. Om ett labb arbetstagaren inte vet vad något är, måste han eller hon antar att materialet är en fara och hantera det därefter. Om inte särskilt utformade för lagring, utrustning huvor inte vara korrekt förvaring områden.

Monitorization

Lab arbetstagare bör arbeta under kompis-systemet, med ett minimum av två personer i labbet på en gång. Om detta inte är möjligt, bör labb arbetstagare att kontrolleras med hjälp övervakningssystem eller har radio eller telefon incheckning.

Utrustning

Lab arbetstagare bör kontrollera all utrustning för funktionalitet innan arbetet påbörjas. All utrustning som är i behov av reparation måste rapporteras och dess användning avbrytas tills reparationer har slutförts. Varje gång arbetstagare lämnar labbet tom, måste de kontrollera att alla motordriven utrustning är avstängd och läggas undan.

Mat och dryck

Absolut ingen äter, dricker eller lagring av livsmedel är tillåten i labbet. Risken för dessa poster blir kontaminerad av potentiella gifter är alltför stor.

Säkerhetsföreskrifter

Lab arbetstagare bör vidta åtgärder mot skador. De bör ha en fungerande brandsläckare, sensorer gas-och nöddusch omedelbart tillgängliga.

    Previous:nothing
    Next:stora blå häger fakta
    
    Copyright © 2011 give2all.org