välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

stora blå häger fakta

Postad av : Jan-Olof Stoor

The Great Blue Heron är en stor, grå vadarfågel vanlig i stora delar av USA. De finns på grunt vatten där finns gott om fisk, inbegripet floder, myrar och yrkesfisket. När överraskade, de gör ett högt, kraxande ljud

Du behöver:.
Affischen styrelse
. Sax.
Permanent märkpenna.
Hålslaget.
Garn.
Vaselin.
Förstoringsglas.

Beskrivning

Den mogna fågeln står ca 38 inches tall med ett vingspann på ca 70 inches. Huvudet har svarta och vita ränder, en lång gulaktig proposition, och en svart plym sträcker sig tillbaka till nacken. Fågeln håller sin långa hals i en S-form ofta. Under flygning nacken veck tillbaka så mycket att huvudet verkar ansluta direkt till de viktigaste delen av kroppen.

Behavior

Fisk utgör majoriteten av fågelns kost och fiske tar upp mycket av sin tid. De kan stå nästan stilla i eller nära grunt vatten under lång tid. När en häger får syn på en fisk, utfall den sitt huvud i vattnet för att fånga den. De kommer ibland lägga små däggdjur och insekter till sin kost. Dessa fåglar bildar ofta stora koncerner inom livsmedel-rika områden och kommer också bo i grupper. Great Blue Hägrar bygga stora bon från pinnar och annat skräp i träd eller på marken.

Habitat

The Great Blue Heron föredrar sjöar och floder, bräckt kärr, och kustområden. De kräver inte täcka eller dölja. Dessa fåglar ofta fisk från utsatta platser på grunt vatten. Jordbruks-och anläggningsverksamhet kan tvinga fåglar av livsmiljöer, men annan mänsklig aktivitet som resulterar i mer tillgänglig mat kan locka dem. Till exempel innehåller grunt vatten nedströms ett vattenkraftverk ofta stora mängder död fisk. Great Blue Hägrar finns i dessa områden i stora skaror.

Distribution

Great Blue Heron levande året runt i stora delar av USA, utom Alaska och Hawaii. De kommer att lämna på vintern om sina lokala vattendrag frysa. Vissa fåglar övervintrar i Mexiko och Centralamerika. På sommaren kan man hitta i södra Kanada. Great Blue Heron populationer är starka och med 2010 eftersom de inte jagas för kött eller plymer i stort antal. Arten hade ett "livskraftig" utseende av Internationella unionen för skydd av naturens "2008 rödlista över hotade arter. "

Great White Variant

En helt vit form av Great Blue Heron bor i Florida, Yucatan, och Karibien. Dessa kallas ofta "Great White Hägrar" trots att de är Great Blue Heron med en suppleant fjäderdräkt. De verkar som liknar Great Silverhägrar. Stora Silverhägrar är mindre än Great Blue Heron och de har gulare räkningar och svarta ben. Det hägrar saknar också huvudet plymen finns på båda versionerna av Great Blue Heron.

    Previous:nothing
    Next:havssköldpadda livsmiljö
    
    Copyright © 2011 give2all.org