välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

havssköldpadda livsmiljö

Postad av : Jonathan Nyberg

Havssköldpaddan är ett stort marint utbud av sköldpadda. Det finns bara sju arter av havssköldpaddor i världen, men alla har platta skal och paddlar istället simfötter eller klor. De kan växa sig mycket större än de flesta sorter av mark eller sötvattenssköldpaddan

Sea Turtle Habitat

SeaWorld visar att de flesta havssköldpaddor lever i korallrev, vikar och flodmynningar, samt i grunda kustområden. Havssköldpaddor tillbringar större delen av sitt liv i vattnet, men kvinnliga sköldpaddorna lägger sina ägg på land.

Migration

Varje art av sköldpadda har olika vandrande vanor, enligt SeaWorld. Vissa arter flyttar kortare sträckor, medan andra resor tusentals miles. Genom att använda Flipper märkning har forskare konstaterat att Havslädersköldpaddor har den längsta migration. Dessa sköldpaddor har hittats så långt som 3. 000 miles från deras häckning

Art

Det finns sju kända arter av havssköldpaddor i världen, enligt Starfish hemsida:.

läderbaksida (Dermochelys coriacea) är världens största havssköldpadda och kan väga upp till 2000 pounds. De finns i kustområden över hela världen.

Kemps Ridley sköldpaddor (Lepidochelys kempii) bor i Mexikanska golfen.

hawksbill (Eretmochelys imbricata) finns i undervattensrev och klippiga kust platser runt om i världen.

Loggerhead (Caretta Caretta) sköldpaddor är spridda runt om i världen.

Green (Chelonia mydas) havssköldpaddor lever i vikar och kustnära vatten i Atlanten och Mexikanska golfen, liksom i kustområdena i Argentina, Indiska oceanen och Stilla och Medelhavet.

australiska tillbaka Turtles (Natator depressus) bor i de norra kustområdena och vikar i Australien.

de mest hotade olika havssköldpadda är den Olive Ridley (Lepidochelys olivacea). Denna art finns i Stilla havet, samt i södra Atlanten och Indiska oceanen.

Life Cycle

Enligt sjöstjärnor, sköldpaddor kompis till sjöss. När en kvinna havssköldpadda är redo att lägga sina ägg, kommer hon tillbaka till samma strand där hon kläckts. Hon gräver ett hål med ryggen simfötter och, efter att hon har slutat lägga ägg i hålet, täcker hon dem med sand.

När äggen kläcks de omedelbart beger sig till havet. De första timmarna är en kritisk kamp för livet för sköldpaddor baby havet. Deras begränsade storlek gör dem sårbara för djur rovdjur. Fåglar vänta på dem att komma ur sitt sandiga hålet och plocka bort dem när de beger sig till vatten och hajar och stora fiskar lurar under havsytan att sluka de nyanlända.

Hot och bevarande metoder

Havssköldpaddor är en utrotningshotad art. De jagas för sitt kött och skal i vissa delar av världen. Se Turtles hemsida visar att sköldpaddor ofta oavsiktligt fastnat i fiskenät. Föroreningar och kustområden är också viktiga bidragande faktorer till deras minskande antal.

År 1977 räknade utrotningshotade arter havssköldpaddor som en skyddad art. National Oceanic and Atmospheric Administration fiske kontoret samarbetar med US Fish and Wildlife Service att minska de hot som står inför populationer havssköldpaddan.

    Previous:nothing
    Next:utrotningshotade djur i tyskland
    
    Copyright © 2011 give2all.org