välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Fakta om de tre tretåig sengångare

Postad av : Annika Hultén

Tretåiga sengångare bo i tropiska skogar i Central-och Sydamerika. Djuret spenderar nästan all sin tid hängande grenar, med ett grepp som tillhandahålls av långa klor så stark att när man dör är det ofta fortfarande hänger från den delen då det dog

Du behöver:.
Plast index kort låda.
Borrmaskin.
Två 9-volts DC-motorer och avtagbara hjul gummi.
Dubbelsidig tejp.
9-volts batteri.
Lödkolv 2-procent silver.
2-kanals radiomottagare.
Fjärrkontrollen.

Typer

Det finns tre typer av tretåiga sengångare. De maned tretåiga sengångare har en tjock man i svartaktiga hår i nacken. Denna lättja bor i Brasilien i de tropiska skogarna nära Atlanten. Den bruna-throated tretåiga sengångare och blek-throated tretåiga sengångare utmärks främst av färgen på pälsen på halsen. Dessa typer har en distribution från Honduras söderut genom stora delar av Sydamerika.

Identifiering

De största skillnaderna som skiljer den tretåiga sengångare från Tvåtåiga sorten, andra än antalet tår, är benstruktur och svansar. Den tretåiga sengångare har åtta eller nio hals ryggradsdjur, medan de tvåtåiga sen har sju som de flesta däggdjur. Den tretåiga sengångare har en liten svans, en egenskap de andra typerna saknar. Dess framben är mycket längre än dess bak, vilket inte är fallet med en tvåtåiga sen.

Funktion

sengångare röra sig så långsamt att deras bästa försvar när de hänger från en gren är att gå osedda. Detta är hjälpt av en tillväxt av grönalger som utvecklar under regnperioden på deras päls. Dessa alger smälta in i den grå och bruna färger i sin päls för att göra det svårt för ett rovdjur att urskilja lättja mot bakgrund av blad och lemmar. Lättja rovdjur inkluderar HARPYA, ormar, Ocelot och jaguarer.

Diet

tretåiga sengångare har en strikt vegetarisk diet av kvistar, knoppar och blad på träden de lever i. Det har en mage med flera kammare, något likt en ko. Detta gör djuret att smälta och samla näring från växtmaterial. Den lättja s nedbrytningshastigheten är bara hälften av däggdjur av liknande storlek. Den lättja blir allt vatten den behöver från de vegetationen den förbrukar.

Mobility

Samma långa klor som gör den tretåiga sengångare att hänga ansträngning från grenar begränsa deras rörlighet på marken. Det lättja kommer endast till marken för att uträtta sina behov eller att flytta till ett annat träd om grenar på ett det är i inte överlappar varandra. Bakbenen är så svaga att djuret bokstavligen måste dra sig längs marken med dess svängda framben och klor. Märkligt nog är lättja en fin simmare.

Överväganden

Kvinna sengångare har ett enda barn varje år i genomsnitt, med dräktighetstiden är cirka sex månader. Barnet lättja kommer att hålla hårt i sin moder under de första fem veckor, men är helt oberoende i 11 månader. Biologer anser att sengångare har en förväntad livslängd i det vilda i de 30 till 40 års intervall. De maned tretåiga sengångare är en hotad art, som förlust av livsmiljöer hotar dess existens. De andra två typerna anses "arter av minst oro" i juni 2010.

    
    Copyright © 2011 give2all.org