välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

varför exploderar min 9-volts batterier?

Postad av : Valon Istrefi

Nio-volts batterier är en av de vanligaste formerna av mobil elkraft i världen, och är omsorgsfullt tillverkade och lagrade behålla sin integritet även i de tuffaste förhållanden. Dock ett antal faktorer kan konspirera mot batteriet och leda till ett katastrofalt misslyckande av batteriet och en möjligen farlig miniatyr explosion

Ålder

Ett batteri som satt i samma ställning under mycket lång tid kan falla till föga för en mängd olika åldersrelaterade problem, varav en del kan göra att den explodera. Till exempel kan vara i långvarig elektrisk kontakt med en metallyta (som finns inuti ett batterifack) resultera i en skada, frätande uppbyggd på ytan av batteriet. Om detta är bestående under en längre tid kan syran äter genom den skyddande slemhinnan i batteriet och orsaka en våldsam bristning.

Impact Damage

batterier som har inverkan skada inte kan användas i grovt hanteras utrustning eller från att ha tappats, har en mycket högre chans att självförstörande än icke-skadade batterier. När ett batteri är hölje blir bucklig, inredningen är av batteriet inte längre fungerar korrekt. Det kan fortsätta att producera el normalt, men flödet av sura och basiska vätskor inne i batteriet har ändrats, och kan resultera i att batteriet skall störas inifrån och så småningom spricker.

överladdning

När det gäller uppladdningsbara batterier, överdebiterade batteriet resulterar i ansträngda elektrolytiska vätskenivåer, öka värmen på batteriet över tiden. Om batteriet överhettas, den vätska inuti kan avdunsta till gas, vilket gör att batteriet spricker upp i sömmarna, ibland orsaka skador på den utrustning i vilken det ligger.

Explosiv gas Ansamling

På grund av sin kemiska natur , batterier har låga utsläpp av explosiva gaser under normal drift. De flesta av dessa gaser filtreras bort och neutraliseras helt enkelt genom försvinnande, och utgör inget hot. Även om detta är vanligtvis inte ett problem om den produceras regelbundet i ett begränsat område, kan gaserna bygga upp tillräckligt att de endast behöver en gnista eller någon form av flamma att tända, vilket leder till en skada explosion som säkerligen kommer att förstöra ditt batteri från inom.

Dramatiska tempurature ändringar

Om batterierna utsätts för regelbundna, dramatiska förändringar i temperatur, kan metallen av batteriets hölje blivit försvagad av ständig expansion och kontraktion, vilket för penetration av sura inre vätskor. Om de tillåts fortsätta kommer batteriets fall så småningom bli så svag att möjliggöra en destruktiv fall fel eller explosion.

    
    Copyright © 2011 give2all.org