välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

träd tyget

Postad av : Stefan Svensson

Tree knacka är en metod för att samla in lönn kåda från lönn träd. En enkel process, träd knacka ger en lärorik och rolig familjeaktivitet om du är nära lönn träd. Varje ledamot av lönn familjen kommer att vara lämpliga för att knacka. Men kvaliteten på SAP kommer att variera beroende på vilken typ av lönn du pekar-socker, silver, röd eller Box Elder. Du kommer att skörda de mest sav från träd som mäter minst 1 och 1 /2 meter i diameter och väl stå som utsätts för solen. Tryck ditt träd från mitten till slutet av vintern. Att samla in lönn, de grundläggande verktyg du behöver är en borrmaskin, en spile och en burk eller hink för att fånga SAP. Dessa verktyg är lätt att komma med. Om du inte redan har dem på sidan, kolla med din granne eller din lokala järnhandel.

Borra

När man pekar på träd, behöver du en övning för att göra ett hål i trädet. Du kan använda en borrmaskin med en borr, eller så kan du använda en bitstock. En bitstock är ett handtag eller ett stag för en roterande borr. Vid utarbetandet av hålet, kom ihåg, måste hålet vara minst 7 /16 tum. Det måste vara tillräckligt stor för att passa en spile i hålet. Det är lättare om du matcha storleken på borren med storleken på spile. Du kan hitta en borrmaskin eller bitstock på de flesta järnaffärer.

Spile

Du behöver en spile, liknande en kran eller pip, peka på trädet efter hålet borras. En spile är en liten pinne som placeras i hålet för att kontrollera flödet av sav från trädet. Försiktigt hammare in den i hålet tills det är säkert. Spiles kommer i trä och metall,, du kan även använda plaströr. Du kan göra din egen spiles, eller så kan du köpa en spile på eBay eller genom specialitet leverantörer som:
Micro Spiles
107 C Crapser Road
Cobleskill, NY 12043
866-291 -8100
www. maplehillfarms. biz /microspiles. html

uppsamlingsbehållaren

När saven börjar rinna från spile behöver du en behållare för att hålla sav i. Denna behållare kan vara allt med ett lock. En lock eller beläggningen är viktigt att hålla ut skräp och insekter från din lönn SAP. Du kan använda en tom mjölkkanna, en hink, eller stark väska. Behållaren skall livsmedelskvalitet och ren. .

    
    Copyright © 2011 give2all.org