välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur konvertera cyklohexanol från milliliter till gram

Postad av : Jan-Olof Stoor

Cyklohexanol är en fet, klar, mättad alicykliska alkohol som är skickliga på att dra till sig vatten molekyler. Cyklohexanol används vid tillverkning av tvål och rengöringsmedel, som mellanprodukt för gummikemikalier, bekämpningsmedel, mjukgörare och läkemedel, och som en kemtvätt material och lösningsmedel. Den primära användningen av cyklohexanol är i tillverkningen av adipinsyra, ett råmaterial som används för att skapa en viss typ av nylon. Cyklohexanol skapas genom oxidation av cyklohexan i vätskefas eller hydrering av fenol. . Konvertering en volym på cyklohexanol i milliliter en massa på cyklohexanol i gram endast kräver en enkel densitet beräkning

Du behöver:
Calculator


1
. . Bestäm den relativa densiteten cyklohexanol. Normalt flytande tätheter ges som en relation till vattnets densitet. Den relativa densiteten cyklohexanol är ca 0,96.
2.
Multiplicera den relativa densiteten cyklohexanol av vattnets densitet att fastställa hur många cyklohexanol. Vattnets densitet är 1 ml per g. Densiteten cyklohexanol är (1 ml /g) X (0,96)=(0,96 ml /g).
3.
Flip densitet cyklohexanol så ml värdet på botten av fraktionen. Detta ger oss densitet cyklohexanol som (1 g /0,96 ml).
4.
Multiplicera mängden cyklohexanol i gram av densiteten cyklohexanol. Till exempel, om du hade 100 ml cyklohexanol, som skulle vara (100 ml) X (1 g /0,96 ml)=104,17 g cyklohexanol.

    Previous:nothing
    Next:underjordiska anläggningar i Kalifornien
    
    Copyright © 2011 give2all.org