välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Phaeophyta livscykel

Postad av : Camilla Näslund

Phaeophyta är från riket Chromista, som betyder "brun växter. " Bestämt innehåller Phaeophyta stammen brunalger: oftast choklad eller oliv färgad. Vanligaste tång tillhör Phaeophyta, tillsammans med upp till 3. 000 andra arter. Världens största kelps är Phaeophytes och kan växa nästan 1. 000 meter lång. Phaeophyta och andra chromists visa lite att växter eller andra alger

Habitat

Mycket få phaeophytes växer i sötvatten. Flesta är marina livet. Nästan alla phaeophytes växa knutna till stränderna, men Fucales, som gulfweed och rockweed, kan växa fritt flytande. I Sargassohavet-över 311. 000 kvadrat miles i Atlanten-en stor fritt svävande matta av alger ackumuleras kallas Sargassum

energi och näringsämnen

Phaeophytes -. Havsalger och kelp-använd solljus att omvandla vatten och koldioxid till enkla sockerarter och aminosyror för energi. Detta är fotosyntes. De får näring från vattnet kring deras livsmiljöer och havslevande djur som tar skydd bland dem.

Utseende

Eftersom så många olika arter tillhör Phaeophyta, skiljer de sig avsevärt i hur de verkar för blotta ögat. Deras viktigaste fysiska strukturer är en Holdfast, som liknar rötter och ankare dem på stenar och stränder, det Stipe, som är stjälk eller stam, och blad, som likna blad. Bladen är där fotosyntesen äger rum och Stipe socker transport från bladen till resten av anläggningen. Vissa kelps har gasfyllda blåsor som kallas pneumatocysts som växer från Stipe. Dessa hålla växterna flytande så att bladen kan nå solljus.

Life Cycle faser

Den stora, synliga anläggningar är sporophytes. De utvecklar sporer på några av sina blad kallas sporophylls. Dessa är de blad precis ovanför Holdfast. Varje planta kan ha dussintals sporophylls att varje producerar miljarder sporer. En Spore innehåller alla växtens genetiska material (DNA).

Asexuell reproduktion

Phaeophyta reproducera sig asexuellt genom att släppa sporer som simmar för den marina golvet eller klippiga kusten och fästa sig med en Holdfast. Sporerna producera då mikroskopiska manliga eller kvinnliga former kallas gametophytes. En gametophyte har bara hälften av plantans genetiska material. Man gametophytes är spermier och kvinnliga gametophytes är ägg.

Sexuell reproduktion

Man gametophytes ofta har flageller eller hårliknande strukturer som tillåter dem att simma. Den kvinnliga gametophytes utsläpp av kemikalier kallade feromoner som attraherar den manliga gametophytes. Den manliga spermier in sig i kvinnliga gametophytes och befruktar dem. Det befruktade ägget har nu en komplett uppsättning av DNA. Det splittringar och växer till en sporophyte.

Annual Growth Cycle

Mest Phaeophyta växa under sommaren eller soliga månader och dör under vintermånaderna. De äts av sjöborrar och skadats av stormar. Om vattnet är full av sediment från utveckling eller avverkning, växterna inte kan växa eftersom de inte kan fotosyntes den energi de behöver.

    Previous:nothing
    Next:schimpans livsmiljö
    
    Copyright © 2011 give2all.org