välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

där växter och djur lever med pirayor?

Postad av : Jonathan Nyberg

Pirayor är sötvattensfiskar som oftast är i Amazonfloden i Brasilien. Denna 4. 000 kilometer lång biflod har sitt ursprung i Calillona, Peru och slutar i ett delta på Atlanten i nordöstra Brasilien. Aror, djärvt färgade medlemmar av papegoja familjen och BIG-beaked Toucan bor i regnskogens trädkronor. Jaguars strövar i skogen och anakondor delar sin tid mellan älven och sumpiga stränder. Pirayor dela floden med ett sortiment av djur och växter.

Kajmaner

kajmaner är medlemmar av krokodil familj som lever främst i sötvatten. De kan växa upp till 8 meter i längd och kan hittas i Central-och Sydamerika, inklusive Amazonas. Kajmaner äta vatten fåglar, reptiler, groddjur och fiskar, inklusive pirayor. När kajman nyligen har kläckts eller fortfarande ungfisk kommer pirayor äta ibland dem. Kajmaner beroende av kamouflage för jakt och för att hålla från att bli byte för andra djur. Unga kajman är gula med svarta ränder och fläckar. Vuxna har en brun-grön utseende med en nästan vit mage.

Giant Amazonfloden Turtle

Kvinna Giant Amazonfloden sköldpaddor kan växa till 200 pounds. De hanar tenderar att vara smaller. These djur är utmärkta simmare och oftast är det bara honan som lämnar vattnet när det är dags att lägga ägg. Dessa sköldpaddor lever på en diet av löv, frukter och insekter. När dessa djur når vuxen ålder, de enda djur som anser dem byte är de svarta kajmaner och jaguar. Medan unga, kan de vara ett byte djur för någon fisk, fågel eller däggdjur tillräckligt snabb för att fånga den. Dessa sköldpaddor kan hittas i olika nyanser av grönt med svart och ibland gula markeringar runt ansiktet och halsen.

Giant Amazon Water Lily

Anses vara en av de största vattenväxter i världen med en diameter upp till 8 fot, kan Victoria amazonica näckros finns i lugnare delar av Amazonfloden. De stora men tunna blad flyter lätt på toppen av vatten på grund av en luftfylld nätverk av vener. Bladen, som tenderar att vara medium till mörk grön, har också skårorna på kanterna så att vatten rinner från deras toppar. Blommorna är vita med en doft som påminner om ananas och kan växa till en fot över.

    Previous:nothing
    Next:Fakta om de tre tretåig sengångare
    
    Copyright © 2011 give2all.org