välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

de bästa odlingsförhållanden för kristaller

Postad av : Valon Istrefi

Växande kristaller fungerar som ett sätt för studenter och barn att lära sig om geologi och hur kristaller och klippformationer form under tusentals år. De kan också experiment för att se hur olika material (socker, salt och alun) göra olika typer av kristaller, samt använda olika foundation bitar (garn, piprensare, bambu spett) för att se hur de påverkar hur kristallerna växa. Men utan de rätta förutsättningarna, kan dina kristaller inte växa alls. Även om kristaller inte kräver mycket längre tålamod, finns det vissa saker du kan göra för att se dina experiment är framgångsrika.

Övermättad lösning

Oavsett vilket material du än väljer måste ditt vatten vara övermättad med det för kristaller att växa. Detta betyder att du måste lösa så mycket av ditt valda material i egna vatten som möjligt. Material lösa sig snabbare i varmt vatten, så det fungerar bättre än kall, eftersom molekylerna röra sig mer i varmt vatten. Bara häll en sked av ditt material i en tid i det varma vattnet och rör kraftigt tills den försvinner. När ditt material som inte längre försvinna och sätta sig på botten av din burk, vattnet är övermättad och redo att gå.

Crystal Foundation

Porösa material fungerar bäst som grund för dina kristaller att växa snabbt. Luften utrymmen låta löst material för att få gott om yta på fundamentet materialet och locka till sig fler löst material som vattnet avdunstar och lämnar fasta kristaller bakom. Grov bambu spett, garn, tråd, glass pinnar, piprensare och även tyger fungerar väldigt bra som kristall stiftelser. Pennor, gem och andra mycket jämn, tät material fungerar inte eftersom det inte finns någonting för kristallerna att gripa tag. Nylontråd och fiskelina fungerar bara om du binder ett frö kristallen slutet. Även då kommer kristallen att växa på ett ställe istället för att klättra i materialet

ljus och temperatur

Eftersom värme är nyckeln till formar kristaller bör jar omgivning vara varm även för optimal kristall tillväxt. Varm luft temperatur hjälpmedel vattenavdunstning, vilket gör att kristallerna växa snabbare. Kristaller kommer fortfarande att växa i svalare temperaturer, men det kommer att ta mycket längre tid för vattnet att avdunsta.
Crystal tillväxt kräver också ljus. Återigen kommer kristallerna växa så småningom i mörkret, men det kommer att ta mycket lång tid. Lätt avdunstar vatten som värme gör, kombinera dem genom att placera dina burken på en varm, solig fönsterkarm och du bör ha kristaller i ett par dagar.

    Previous:nothing
    Next:fakta om blommor som har färgats
    
    Copyright © 2011 give2all.org