välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

fakta om blommor som har färgats

Postad av : Magnus Ekblad

Blommor finns i alla former och storlekar. Trots detta kan det finnas tillfällen att ett särskilt tillfälle kräver blommor i en annan nyans än den som konstaterats i den naturliga världen. Det är möjligt att färga blommor på grund av den metod som växter använder för att hålla sig hydrerad. Exempel på färgade blommor är blå ros, som är en vit ros färgad blå, och nejlikor, som finns i många färger.

Transpiration

Växter fortfarande i marken och snittblommor behöver vatten för att överleva och att hålla sina blad och kronblad från hängande. Vatten är ständigt avdunstar genom små hål som kallas klyvöppningar, som ligger på ytan av dessa blad och kronblad. Rötterna drar vatten från marken och in i fabriken för att ersätta det som förlorats. Detta kallas transpiration. I snittblommor, halsarna dra upp vatten från vasen. Detta håller blommorna fräscha så länge som möjligt.

Science

Placering färgämne i vas vatten kommer att ändra färg på en blomma som kronblad. Färgen sugs in i blomman av stjälken under arbetet med transpiration. Detta fungerar bäst med blommor som inte har stått i vatten eller inte har vattnats bara innan de skördas. Den törstigare en blomma är, desto snabbare färgämnet upprättas stammen och i kronbladen. Ju längre en blomma är kvar i vattnet, desto mer färg absorberas i kronbladen. När önskad färg uppnås, är blomman tas i klart vatten, vilket gör att det inte är bleka närvarande, vilket kan minska färg när den når kronbladen.

Lokaler Färgämnen

kommersiella odlare brukar använda specialiserade blomma färgmedel. Flower färgämnen med lägre salthalter är att föredra eftersom de gör mindre skada på blad och blomblad, vilket ger dem en längre hållbarhet. Vissa färgämnen innehåller växthormoner som påskynda processen transpiration genom att öppna klyvöppningarna. Detta minskar den tid som behövs för att färga blommor. Blommor färgade kommersiellt ofta används vid bröllop och kan anpassas till brudens färgschema.

Klassrummet studien

Använda karamellfärg att färga blommor är ett sätt att studera en växt kärlsystem i ett klassrum. Karamellfärg färgämnen tenderar att ta längre tid eftersom de inte har den extra växthormoner. Detta är en bra över natten projekt. Eleverna kan lägga sina blommor i färglösningen en dag och kommer i nästa och se resultaten. Vita blommor fungerar bäst.

    
    Copyright © 2011 give2all.org