välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

näringsväven för spindlar

Postad av : P-O Lennartsson

Älska dem eller hata dem, spindlar är en viktig del av vår naturliga ekosystem. Inte nog med att de hjälper till att hålla insektspopulationer i schack, men de är föda för en mängd olika varelser. Även spindel bytesdjur och rovdjur varierar kraftigt beroende på spindel arter, spindlar har en viktig plats i näringsväven

Webb Builders

spindlar som bygger duk mellan trädgrenar (eller någon annan vertikalt stöder) i allmänhet inte så att fånga flygande insekter. Husflugan, myggor, nattfjärilar och knott är alla vanliga bytesdjur. I själva verket utan spindlar, troligen skulle vi översvämmas av skadedjur.

Spindlar är inte kräsna ätare. Allt som händer vandra in i ett spindelnät är rättvist spel. Myror och skalbaggar har varit kända att krypa i omedvetna. I mycket sällsynta fall har spindlar har dokumenterats som livnär sig på små fåglar som fastnar i deras nät.

Ground Dwellers

Spindlar gör inte bara sin duk över marken. Några av dem vill göra bon och luckor att de kan hoppa ut från för ett bakhåll i närheten byte. Marklevande spindlar äter bara om någon slags insekt, liksom baby grodor och ormar.

Fågelspindlar

fågelspindlar, den största av spindlar, använder inte duk alls. De lever i hålor där de hoppar på sitt byte. Stora spindlar behöver stora mat, till exempel gräshoppor, skalbaggar, syrsor, små ödlor och gnagare baby. Den största tarantula är korrekt namnet Goliath fågel-ätande spindel eftersom det har dokumenterats att äta små fåglar, såsom kolibrier och fladdermöss.

matvanor

Spindlar är effektiva rovdjur och behöver inte äta så ofta. Om många insekter har fastnat i ett spindelnät, kommer den att äta tills den är full då svepa upp de resterande insekter att äta senare. Aktiva jägare som luckan spindlar och fågelspindlar använda mer energi än andra sökrobotar att fånga sitt byte, och så de äta när mat finns tillgänglig. I de fall då ingen mat finns, eller ingen kommer tillräckligt nära för att fånga, kan de flesta spindlar överleva i månader utan att äta.

Spiders som mat

Även rovdjur själva, spindlar åberopats som föda av många varelser. Fåglar, ödlor, grodor och även fisk har varit kända för att njuta av en hög proteinhalt spindel måltid. Spindlar också äts av spindlar större än de själva -. Även inom den egna arten

Även fågelspindlar är inte på toppen av näringskedjan. Flera arter av parasitiska geting lita på fågelspindlar att ruva deras unga. Dessa getingar lägger sina ägg på tarantula kropp, och när äggen kläcks larverna slukar sin värd.

    Previous:nothing
    Next:mange i Coyotes
    
    Copyright © 2011 give2all.org