välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

mange i Coyotes

Postad av : Jeanette Morales

Mange är en allvarlig hudinfektion som orsakas av parasiter. Dessa parasiter vidta alla varmblodiga djur som sin värd, och orsaka allvarliga hudirritation. Coyotes är särskilt sårbara för parasiter på grund av deras smutsiga levnadsvillkor och täta undernäring

Du behöver:.
Plast index kort låda
. Borrmaskin.
Två 9-volts DC-motorer och avtagbara gummihjul.
Dubbelsidig tejp.
9-volts batteri.
Lödkolv 2-procent silver.
2-kanals radiomottagare.
Fjärrkontroll

Fakta:. Mange

Mange kan slå prärievargar och hundar i alla åldrar, men är vanligast hos djur som är mycket unga, undernärda eller nedsatt immunförsvar. Kullar med valpar är sannolikt att kontraktet mange genom nära bostäder och sin mammas grooming.

Orsaker

Mange inträffar när en prärievarg är hemsökt av en viss typ av kvalster. Demodectic och Sarcoptic kvalster är parasiter som bygger tunnlar i ett djurs hud. De använder dessa tunnlar för utfodring, avel och lägga ägg. Denna process leder till allvarliga irritationer på huden.

Symtom

Mange utställningar sig håravfall och tjock, knaprig hud. Symtom är vanliga på en coyote bröst och ansikte men kan spridas över hela sin kropp. Prärievargen päls kommer att få en ojämn, malätna utseende som utvecklas till skallighet med utvecklingen av skabb.

Transmission

Mange kvalster överföring från djur till djur genom fysisk kontakt först. I kullar med valpar, är de kvalster som överförts av det modersmål som hon hästskötare hennes barn. Kvalster kan också flytta till andra värdar genom gemensamma sängkläder och hem, och även genom en gemensam miljö. De kan leva på väggar, i gräs och på trädstammar eller blomstjälkar för en kort tid, medan de letar efter en ny värd.

Förebyggande

Eftersom prärievargar är vilda djur och därför inte kandidater för skabb behandlingar, det bästa möjliga valet för att förhindra risken för överföring är att begränsa dina husdjur "kontakt med vilda djur. Låt inte hundar att gå ut i områden där du har sett prärievargar som har skabb. Var beredd att erkänna och behandla skabb i dina husdjur omedelbart, i fall de inte fånga den.

    Previous:nothing
    Next:Fiske och program djurlivet i Illinois
    
    Copyright © 2011 give2all.org