välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

livet på en kolibri

Postad av : Jan-Olof Stoor

Kolibrier är några av de minsta fåglar som människan känner till. Det finns mer än 300 arter, varierar i storlek från den lilla biet kolibri, som bara är 2 inches lång, till den jättelika kolibri, som kan vara nästan 9 inches lång -. Eller 14 inches med stjärtfjädrarna

En unik vinge struktur gör det möjligt fåglar otrolig manöverförmåga. De kan flytta uppåt, nedåt, bakåt, åt sidorna och upp och ner, och vingarna kan slå så fort som 200 gånger per sekund

Migration

Vissa arter av kolibrier migrerar söderut under vintermånaderna. De börjar att återvända till USA för avel i mars. En manlig kolibri kommer tillbaka ungefär sju till 10 dagar innan honan, under vilken tid han stakar ut territorium och försvarar den mot inkräktare.

Parning

När honorna återvänder, den manliga kolibrier arbeta hårt för att visa sin förmåga och få uppmärksamhet. Parning ritual innehåller en våghals flygning mönster, där den manliga raketer högt upp i skyn-ofta så långt som 49 meter-sedan dyker ner i halsbrytande hastigheter mot marken. I sista minuten, kommer han dra upp. Denna "U"-formade flygbanan upprepas flera gånger innan man tar en paus. En hona väljer hanen med de bästa flygerbjudandena display och territorium. En manlig ofta har flera kompisar.

Häckande

Den kvinnliga bygger boet och höjer kycklingar ensam. Boet är en liten kopp form med en diameter på ca 4 cm (1,5 inches). Efter att hon har byggt sitt bo av spindelväv och växtdelar, fäster hon lav till boet för att ytterligare dölja det.

Ägg

Honan lägger en eller två ägg i boet. Kopplingen storlek är nästan aldrig mer än två-tre ungar skulle kräva mer vård än mamman kan ge, och alla kycklingar skulle dö. Äggen är de minsta fågelägg på planeten, vanligtvis stora som en ärta.

Ruvande och Hatchlings

Äggen inkubera under två till tre veckor, beroende på art. Under denna tid lämnar mamman boet endast fem minuter varje timme. En kolibri ungen fjädrar, därför inte kan hålla en konstant kroppstemperatur. Efter att kycklingarna har kläckts, ska mamman fågeln balansen att hålla dem varma mot att samla mat. Hon föder dem genom regurgitating en nektar /pollen /insekter slam i munnen.

Chicks

Vid den tid då kycklingarna är 3 dagar gamla, de har fördubblat sin kroppsmassa. Fjädrar börjar växa när kycklingarna är cirka en vecka gamla. Den totala tiden i boet är ungefär tre veckor, och när de lämnar boet de är fullvuxna och redo att foder för sig själva

Vuxna

Kolibrier har en otroligt hög ämnesomsättning -. Högsta av alla slags djur på planeten. Detta innebär att de tillbringar större delen av sitt vuxna liv äta och leta efter mat. För att överleva måste de äta halva sin kroppsvikt per dag. De får sin mat från blomma nektar och en och annan insekt.

    Previous:nothing
    Next:där växter och djur lever med pirayor?
    
    Copyright © 2011 give2all.org