välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

fruktträd som bär frukt i 100 år

Postad av : Jeanette Morales

Inte varje frukt träd som lever i mer än 100 år producerar en frukt gröda under hela dess livscykel. Granatäpplet träd, som kan pågå under 200 år, har sin bästa frukt-producerande år i sin första 20 åren av livet. Men det finns några fruktträd som kan bära frukt i 100 år eller mer. Många av dessa träd växer naturligt i Medelhavsområdet.

Olive

Med en livslängd på 300 till 600 år, är olivträdet morfar av fruktbärande träd. Detta är inte bara träd log-bodde, men det kan också frodas i stenig mark eller andra områden som annars kan anses vara improduktiv. Dessa träd kan nå fruktbärande ålder på mindre än 10 år. Oliv är en mjuk, köttig stenfrukt som vanligtvis inte ätbar såvida inte torkad eller botas. I botaniska termer, är en stenfrukt kännetecknas av en hård kärna, omgiven av en köttig material och en yttre huden. Stenfrukter innehåller bara ett frö, som är innesluten innanför den hårda gropen.

Fikon

blad från den fikonträdet (Ficus carica) visas i Genesis berättelsen i Bibeln längs med äpplet. Forskarna tror att den bild har odlats något längre än Apple, även om båda frukter har en lång historia som en jordbruksprodukt. Livslängden på fikon är 100 till 125 år. Den köttiga fig innehåller många små frön och är ätbara direkt från trädet eller användas i bakning och matlagning.

Palms

En som kan leva i mer än 100 år och producerar frukt är dadelpalm (Phoenix dactylifera). Även ibland odlas i subtropiska USA som prydnadsväxt, är dadelpalm avgörande för vissa torra områden i världen. Inte bara är frukt en viktig kommersiell produkt, men även andra delar av trädet kan användas för medicin, tak över huvudet, bränsle och korgar. Vanligast till Mellanöstern och Mindre Asien, har detta träd odlats för sin frukt i tusentals år. Idag, Egypten, Iran och Saudiarabien är de tre största producenterna av datum.

Pekannötter, valnötter och Hickories

pecan, valnöt och hickory nordamerikanska träd som är alla del av samma växtfamilj (Juglandaceae) . Typiskt för denna familj är en hård ätbar stenfrukt som brukar kallas en mutter. Dessa frukter är ofta skördas och marknadsförs som nötter, trots att de är en sann frukt. Alla dessa träd kan ge frukt i 100 år eller mer.

    Previous:nothing
    Next:effekten av uttorkning på tång
    
    Copyright © 2011 give2all.org