välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör en enkel fjärrkontroll bil

Postad av : Camilla Näslund

Fjärrkontroll, eller RC, enheterna har en stadig, rolig hobby för många människor under årens lopp. Bilarna kan variera i omfattning från enkla, hemgjorda fordon till dyra och multifunktionella skapelser.

Bygga en enkel RC bil har aldrig varit enklare tack vare tillgången på billiga miniatyriserade, hemelektronik hobby finns på de flesta välsorterade elektronik eller butiker hobby. Dessa, tillsammans med några grundläggande verktyg gör att du kan bygga din egen enkel RC bil på bara några minuter.

Du behöver:
Plastlåda index kort
. Borrmaskin.
Två 9 volts DC-motorer och avtagbara hjul gummi.
Dubbelsidig tejp.
9-volts batteri.
Lödkolv 2-procent silver.
2-kanals radiomottagare.
Fjärrkontroll


1
Borra två små hål på motsatta sidor av kortet rutan -. . Mittemot varandra, inte genom locket till lådan. Hålen bör inte vara mycket större än axlarna av motorerna själva, för att begränsa vibrationer under drift, så använder en 1/8-tums eller 1/4-tums medelstora borr bör fungera.
2.
Lossa motorns gummihjul och tråd motorns axlar genom borrhålen inifrån boxen. Detta innebär att kroppen av motorerna ska sitta i lådan med axlarna sticka genom de borrade hålen.
3.
Montera motorerna på plats med en remsa av dubbelhäftande tejp under var och en. Tryck ordentligt för att säkra anslutningen.
4.
Löd strömkablarna från batteriet till makten ingångarna på 2-kanals fjärrkontroll mottagare, positiv till positiv och negativ till negativ.
5.
Löd ledningarna från motorer till utgångarna på radiomottagare, positiv till positiv och negativ till negativ.
6.
Placera batteriet och radiomottagare till kortet rutan noggrant och säkra dem på plats med fler band av dubbelhäftande tejp.
7.
Montera gummihjul till utskjutande axlarna och testa din konstruktion med din fjärrkontroll. Din RC bil bör kunna scoot med på sina två hjul framåt och bakåt, och sväng vänster och höger.

tips och varningar


  • Utan en annan uppsättning hjul, kommer den ena änden av boxen dra längs marken. Även om detta inte är ett problem för Spunky lilla 9-volts DC-motorer, kan det vara visuellt tilltalande. Överväg att lägga till en fri-roterande tvåhjuligt axeln till den motsatta änden av rutan om du vill göra en fyrhjulig RC fordonet.
    
    Copyright © 2011 give2all.org