välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör ett elektromagnetiskt fält från AC källa

Postad av : Annika Hultén

En induktor butiker elektrisk energi genom att omvandla spänningen över induktansen leder som ett elektromagnetiskt fält. I en likström elektrisk krets, det elektriska fältet över induktorn toppar när spänningen tillämpas för första gången och sedan igen när spänningen tas bort.

När du arbetar med en växelström krets, det elektromagnetiska fältet som omger induktor förändringar i tid med den frekvens på AC-signalen. Eftersom frekvensen AC signalen ökar, hindrar den induktorn signalen.

Skapa en dynamisk elektromagnetiska fält från en strömkälla, genom att använda en transformator i AC kretsen. En transformator är två induktorer placeras nära varandra för att "omvandla" en växelspänning till en annan genom en dynamisk elektromagnetiska fält

Du behöver:. .
Järnkärna isolationstransformator (120 Volt /Volt 12)
100 kohm motstånd.
Två stift nätsladden.
Elektriska tång.
Elektrisk tråd.
Elektronisk (harts core) löda.
Lödkolv.


1.
Dra isär ändarna på nätsladden tills det är sex-inches av separation mellan dem. Skala u00BD centimeter av isoleringen från varje kabelände.
2.
Löd en av nätsladden kabeländarna till en av terminalerna på den primära sidan av transformatorn. Löd återstående nätsladden tråd slut på de återstående primära terminalen på transformatorn.
3.
Klipp två bitar av elektrisk tråd, och u00BD band centimeter av isolering från ändarna av varje tråd. Löd en utgången av den första kabeln till en av terminalerna på sekundärsidan av transformatorn. Löd ena änden av den andra kabeln till de återstående sekundära terminalen på transformatorn.
4.
tvinna samman den fria änden av den första tråden med en av ledarna på motståndet. Tvinna samman den fria änden av den andra tråden med de återstående motståndet bly. Koppla in nätsladden i vägguttaget.

Tips och varningar


  • magnetfältet kommer att finnas runt transformatorns metallchassi.
    Previous:nothing
    Next:hur man gör en enkel fjärrkontroll bil
    
    Copyright © 2011 give2all.org