välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

typer av getingar som finns i Kentucky

Postad av : Charlotte Wannberg

Om du kommer att spendera en längre tid utomhus i delstaten Kentucky, kanske du vill veta vilka stickande insekter kallar Bluegrass stat deras hem. Beroende på art, vissa getingar är mer benägna att sticka människor än andra. Att kunna identifiera en geting kan vara till hjälp, särskilt för dem som är allergiska.

Cicada Killer

Som namnet antyder, cikada mördare attack cikador, ibland i mitten av flygning. Vuxna av arterna, vetenskapligt heter Sphecius speciosus, också äta nektar blommor, men de har inte i allmänhet sting människor. Cicada Killers är oftast ses på sommaren, när deras underjordiska bon kan vara en störning till trädgårdsmästare. En kombination av svart, gult, brunt och orange, de genomsnittliga mellan 1 och 2 inches i längd.

Röd tråd midja Wasp

Ammophila Procera, eftersom de är anges av forskare, är bara parasiter som larver . Vuxna kvinnor sting och förlama andra insekter och föra dem till de unga i deras underjordiska bon. Vuxna, som är svart, gul, orange och rött, dricker blomma nektar och kan växa till nästan 2 1 /4 inches lång.

Ichneumon Wasp

Vetenskapligt identifierats som Megarhyssa macrurus dessa getingar har oproportionerligt långa bakkroppen. Honorna har också en lång gadd som liknar en stinger men är faktiskt används för att deponera äggen djupt i trä, där larver kan livnära sig på annat insektslarver. Varken män eller kvinnor har faktiskt gaddar. Vuxna är brun med gula och orange markeringar, och honor kan vara mer än 5 inches lång inklusive gadd. Dessa getingar finns i skogsområden i Nordamerika.

Pigeon Tremex

The Pigeon tremex eller horntail geting, är en annan icke-sveda, trä-tråkigt geting. Vuxna honor har en lång gadd fästa vid sina bakre ändar, vilket kan vara lika lång som en 1/2-tums kroppar. Som med ichneumons, är ovipositors används för att injicera larver i träd. De är i allmänhet bruna, med gula markeringar.

    Previous:nothing
    Next:vatten och problem fiske i Hawaii
    
    Copyright © 2011 give2all.org