välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man ställer lufttryck

Postad av : Camilla Näslund

Air har vikt och utövar ett tryck som kallas lufttryck. När en barometer används för att mäta lufttryck, är detta tryck kallas lufttrycket. En ANEROIDBAROMETER är den vanligaste typen av barometer. Den använder en tunna metall-kammare som utvidgas och dras med förändringar i lufttrycket, vilket orsakar en nål för att flytta för att ange lufttrycket. Aneroid barometrar behöva justeras från tid till annan och kan ställas in med en skruv på baksidan av målet

Du behöver:.
ANEROIDBAROMETER.
Liten skruvmejsel.
Väder radio.


1.
Hitta rätt lufttryck. Besök Aviation Weather Center (se Resurser), navigera till "Lokal prognos med" City, St "stad, stat eller postnummer" och ange informationen för din plats.

Du kan också använda en väder radio och anpassa det till NOAA väderrapporten för din plats. NOAA väder radiosändningar ge detaljerade prognoser samt aktuella lokala barometertrycket.
2.
Konvertera barometertrycket till inches kvicksilver om det ges i millibar. Multiplicera mb av 0,0295. Till exempel: 1013 mb X 0,0295=29,9 inches av kvicksilver
3
Använd skruvmejsel för att vrida justeringsskruven på baksidan av din barometer för att ställa det till rätta lufttrycket. . . Oftast bara en liten sväng är nödvändig.

Tips och varningar


  • att förutsäga vädret, är det inte nödvändigt att ställa in din barometer för att den exakta lufttrycket. Det viktiga är stigande eller sjunkande av lufttrycket. Vanligtvis en snabbt sjunkande barometer visar stormigt eller blåsigt väder och en stigande prognoser barometer vackert väder.
  • Behandla en barometer försiktigt, eftersom det är en känslig produkt och skadas lätt.
    Previous:nothing
    Next:hemgjord väderkvarn
    
    Copyright © 2011 give2all.org