välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

tutorial för att göra en Polyhedra figur origami papper

Postad av : Ulf Friberg

En polyeder är en tredimensionell form med polygoner för sidor eller ansikten. Polyhedra kan vara regelbunden, vilket innebär att ansiktena är identiska, eller oregelbundna, vilket i ansiktena skiljer sig från varandra. Studerande i matematik och geometri konstruera ibland papper Polyhedra att hjälpa dem att förstå de bakomliggande principerna för sina utbildningsområde. Andra gör papper Polyhedra bara att det är roligt. Du kan göra ditt eget papper polyeder med former allt från enkla till komplexa

Du behöver:.
Rutat papper.
Penna.
Härskare.
Kritor eller markörer.
Sax.
Tape.


1.
Rita en kvadrat på ett ark rutat papper med linjal. Rita fyra rutor lika stor som den första torget. Konstruera de fyra nya rutor så att varje delar en sida med den ursprungliga kvadraten.
2.
Rita en mer fyrkantig lika stort som resten. Oavgjort det så att den delar en sida med bara en av rutorna som omger det ursprungliga torget. De sex rutorna ska nu bilda en korsform som är mönstret för din polyeder.
3.
Dekorera eller färg mönstret med kritor eller markörer om du vill. Ett annat sätt att få en färgad polyeder är att använda färgat papper för att skriva ut det.
4.
Klipp papperet i ytterkanten av korset siffra, men inte klippa någon av rutorna isär från varandra.
5.
Vik angränsande kanter på alla rutor i 90-graders vinkel så att rutorna bildar en kub. Nu har du ett enkelt reguljärt polyeder med rutor för ansiktena.

Tips och varningar


  • Du kan använda tyngre vykort för att konstruera mönstret. Detta tjockare papper hjälper polyeder behålla sin form när den är tejpade. Du kan göra mer komplexa Polyhedra genom att använda former med flera sidor som femhörningar, hexagoner, och så vidare. Ju mer sidor inför den polyeder har, ansikten desto mer kommer den ha också. Om du har problem föreställa hur man ska dra angränsande ansikten kan du skapa först en polyeder av separata bitar av papper som bildar ansikten. Använd ett flyttbart tejp för att fästa kanterna. Efter det monteras, ta bort tejpen och platta polyeder in i ett mönster utan tar bort ett av ansiktena. Rita runt detta mönster på ett annat papper, klipp ut, vik den, och montera den i en identisk polyeder. Lärare kan använda konstruktion papper polyeder som en aktivitet att hjälpa elever lära sig geometri och matematik.
    Previous:nothing
    Next:hur du tar bort surheten
    
    Copyright © 2011 give2all.org