välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

uk fågel ägg identifiering

Postad av : Charlotte Wannberg

Storlek, form och färg på fågelägg varierar mycket mellan olika arter. Det ringduva är den mest sett fågeln i Storbritannien, enligt en undersökning av de brittiska Lita på ornitologi, följt av bofink, koltrast, gärdsmyg och rödhake

ringduva

ringduva är mestadels grå med en rosa-färgad bröst. Den har en vit, grön och lila lapp i nacken. Det bygger sin bon av kvistar i träd eller på byggnader. Uppgiften att odla äggen delas av vuxna. Den ringduva fågelägg är glänsande vit och slät vid beröring. De är elliptiska och mäta 1 1 /5 inches av 1 3 /5 inches.

Bofink

De mönstrade fjäderdräkt som bofinken gör det svårt att upptäcka på marken. Det kan erkännas under flygning av den vita yttre stjärtfjädrarna och en blixt av vitt på vingarna. En bofink boet är skålformat och tillverkad av gräs, ull, spindelnät, mossa och fjädrar. Det finns vanligtvis i träd eller buskar. Bofink ägg är ljusblå med lila och bruna fläckar. De är släta och glansiga och mäta cirka 3 /5 tum med 4 /5 tum.

Blackbird

Koltrastarna är lätt igenkännliga på grund av sin svarta färg och kontrasterande gult öga ring och Bill. Boet är skålformat och slarvigt byggda från kvistar, gräs och lera. Bon kan hittas i buskar, häckar och ibland uthus. Blackbird ägg är lätta grön-blå med rödbruna fläckar. De mäter ca 9 /10 tum med 1 1 /10 tum och är mjuka och glansiga.

Wren

Wrens är små och flyktig med djup brun fjäderdräkt och en kort svans. De skapar flera bollformade bon av gräs, löv och mossa. Dessa finns i banker, träd eller väggar. Äggen är vita med röda prickar. De är slät och blank, vara cirka 1 /2 tum med 3 /5 tum.

Robin

Robin har en ljus orange-röda bröst. Det har oliv-brunt övre delar och en vit mage. Boet är byggd med mossa, hår, ull, gräs och löv och kan hittas i väggar, döda träd eller banker. Äggen är matt vit eller ljusblå med rödbruna fläckar. De mäter ca 3 /5 tum med 4 /5 tum och är tyngre i ena änden.

    Previous:nothing
    Next:l.e.d.
    
    Copyright © 2011 give2all.org