välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

l.e.d.

Postad av : Stefan Svensson

Tekniken har gett ett överraskande utbud av belysning alternativ som skiljer sig från den traditionella glödlampor. I allmänhet är dessa nya alternativ tenderar att vara mer mångsidig än den gamla glödlampor samtidigt som den förbrukar mycket mindre energi och producerar mindre värme. Lysdioder, lysrör och fiberoptisk belysning har alla olika program, men varje fält är snabbt växande och nya versioner av dessa lampor hela tiden släpps

LED

LED står för Light Emitting Diode. Detta är i grunden en speciell typ av motstånd som producerar ljus istället för värme när en elektrisk ström går genom den. Vilken typ av ljus produceras beror på material som används för att göra dioden. Det tar endast en liten mängd ström för att aktivera lysdioder, men dioderna är små och måste samlas i plattor eller skivor för att producera användbara ljus. Dessa lampor används oftast med LCD-skärmar.

Lysrör

Lysrör är äldre än både LED och fiberoptisk belysning, men nya kompakta versioner fortfarande utvecklas för varje dag ansökan. De använder mindre energi än glödlampor, men mer än LED-lampor, och varar inte så länge som dioder. I stället för en glödtråd, den lysrörsbelysning använda en gas och en fosforbeläggningen som producerar ljus strålning.

Fiber Optic

Fiberoptisk kabel är tillverkad av tillverkad glas trådar syfte att styra och kontrollera ljusvågor. Fiberoptiska kablar bara kan bära ljus, kan de inte skapa det. De beror vanligen på LED-ljus härröra ljuset att kablarna då kanalen. Fiberoptisk kabel kräver ingen energi för att ge ljus och är dyrare än andra typer av belysning, men det kan vara utformade för att ge ljus längs kabeln eller bara från slutet.

Bostäder Ljus Program

Lysrör är mest lämpade för bostäder ljusbehandlingar. LED-lampor konstrueras i fixturer som kan användas i bostäder, men deras ljus är inte alltid så varmt som lysrör. Fiberoptisk kabel är oftast för dyr för användning i hem och har bara ett fåtal specialiserade program, som dekoration och landskapsarkitektur.

Hållbarhet

Fiberoptisk kabel varar längst av de tre belysning metoder, men det gör inte sitt ursprung ljus . Lysdioder längre än fluorescerande versioner, och är lättare att återvinna. Lysrören kan brytas lättare än lysdioder, men fiberoptisk kabel är flexibel och motstår skador lättare än de andra belysningstillämpningar.

Variance

Lysrör kommer främst i svalt vitt och varmvitt nyanser, även om vissa versioner finns med båda typerna. LED-lampor finns i en mängd olika nyanser, mycket mer än lysrör, men ljusstyrkan är svårare att kontrollera och kan inte justeras lika lätt som optiska dimmers eller fiberoptiska kablar. Fiberoptik kan utformas för att utstråla ljus på många olika sätt och färger, och har de mest olika av de tre alternativen.

    Previous:nothing
    Next:diy vind & vindflöjel
    
    Copyright © 2011 give2all.org