välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

sikahjort kost

Postad av : Jonathan Nyberg

Sikahjort kallas också SIKA älg och asiatiska älg. Även ursprungligen från Asien, de har spridits till Nordamerika i syfte att kött jordbruk och jakt. Sikahjort inte direkt konkurrerar med inhemska arter för mat och husrum, och därför anses inte vara invasiva. Den sikahjort kost påverkar många aspekter av dess liv

Funktioner

sikahjort är gräsätare, vilket innebär att de äter helt på växter. De äter främst gräs och kärr vegetation, men de kommer också att äta grödor som majs och sojabönor. Detta kan göra dem en pest i stort sett jordbruksområden.

Läge

sikahjort finns på platser där de lätt kan fodergrödor för mat, och de dras till myrar, kärr och skogsmarker. De får också leva bland sanddyner och i tallskog. De är hemma i Japan, Taiwan, Korea och Kina, men de finns också i hela USA. Det finns stora hjordar av sikahjort i Texas.

Tidsplan

sikahjort är mest aktiv mellan gryning och skymning, och det är under denna tid när de kommer foder för den mat som de äter. De är inte mycket sociala rådjur, och de inte strövar i hjordar. Istället kommer de födosöker på egen hand, även om små grupper på två till tre ibland kan synskadade.

Reproduktion

Under brunsten kommer hanarna att börja konkurrera om territorium, utöka mängden marken och mat som de kontrollerar. De kommer att bli mer aggressiva andra hanar, och integrera så många honor till sitt territorium som möjligt. Mängden territorium som en manlig sikahjort kontroller relaterar till hur många honor att det kan samla in, som de större område kommer att möjliggöra större mängd föda möjligheter för kvinnor. Enligt eNature, inte matar den manliga sikahjort inte mycket under brunsten, men honan.

Utfodring

sikahjort är mellanliggande matare, vilket innebär att de har ett matsmältningssystem som tillåter dem att äta en brett utbud av växter. Deras matsmältning kräver ungefär sex utfodring perioder om dagen. De smälta maten snabbare än kor som betare, och de äter mer sällan än Whitetail rådjur, som är webbläsare.

    Previous:nothing
    Next:vad som gör en boll studsande?
    
    Copyright © 2011 give2all.org