välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

utrotningshotade djur i Hawaii

Postad av : P-O Lennartsson

delstaten Hawaii är känt som "utrotning huvudstad i världen", särskilt när det gäller förlusten av fågelarter. Enligt The Nature Conservancy, hälften av fåglarna Förenta staternas regering anser hotade är från Hawaii. Däggdjur, fiskar och reptiler arter som lever i Hawaiis korallrev och olika endemiska arter insekter är också utrotningshotade.

Nene

Nene, även känd som Hawaiian gås, är den officiella statliga fågel och den enda överlevande arten av gås endemiska till skärgården. Hawaii Department of Fish and Wildlife uppskattar att från och med 2010 finns det mellan 1. 300 och 1. 500 Nenes i naturen.

Den internationella unionen för bevarande av natur (IUCN) gäller nene som sårbara, medan delstatsregeringen i Hawaii och Förenta staternas regering båda anser att nene skall äventyras. Hot mot Nene överlevnad inkluderar förlust av livsmiljöer och predation av främmande däggdjursarter.

Hawaiian Anka

Hawaiian anka, som lokalt kallas Koloa maoli, är en av två levande arter av änder hemma i Hawaii. IUCN, Hawaiis delstater och den federala amerikanska regeringen anser att Hawaiian anka skall äventyras. Hawaii Department of Fish and Wildlife anser att det finns cirka 2. 500 personer kvar i det vilda är de flesta som finns på ön Kauai.

Stort hot mot överlevnad Hawaiian anka är avel med infört gräsänder, vilket resulterar i korsning och färre individer av de ursprungliga arterna. Föroreningar, förlust av livsmiljöer och voljär sjukdomar har också spelat en roll i nedläggningen av den hawaiianska anka.

Hawaiian Monk Seal

Hawaiian munksälen anses vara den mest primitiva av alla sälarter. Dess räckvidd är begränsad till centrala Stilla havet. De flesta finns i den nordvästra öarna i Hawaii skärgården. Det hawaiianska munksälen är listad som akut hotad på IUCN: s lista över hotade arter. Enligt ideella Defenders of Wildlife, cirka 1. 000 personer kvar i det vilda.

Under 2008 antog Hawaii Hawaii munksälen som sin officiella statliga däggdjur i ett försök att höja medvetenheten om dess hotas staten. Hawaiian munksälar tenderar att bli dödligt insnärjda i fiskenät och är också sårbara för haj predation.

Oahu Tree Sniglar

Oahu är hem till en rad färgstarka, små sniglarna som är ca 2 cm långa. Av de 41 arter av träd sniglar endemisk till ön, 22 är utdöda och 18 är på gränsen till utrotning. IUCN anser att de flesta Oahu trädslag snigeln som akut hotad.

Enligt Hawaii Department of Fish and Wildlife, storleken på befolkningen i trädet sniglar på Oahu är okänd men byrån anser siffrorna är låga på grund av avskogning och predation av främmande råttor och större köttätande sniglar.

    Previous:nothing
    Next:fruktträd som bär frukt i 100 år
    
    Copyright © 2011 give2all.org