välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vatten och problem fiske i Hawaii

Postad av : Stefan Svensson

Som de flesta kuststater och öar, har Hawaii sin egen uppsättning av problem relaterade till vatten och fiske. Mycket av Hawaiis miljarder dollar turistnäringen är beroende av hälsa för fisk befolkningen, vilket är långsamt utarmat på grund av överutnyttjande och förstörelse av korallrev. Hawaiis egen grundvatten är också i riskzonen på grund av förorenade avrinning till statens känsliga vattendelare.

Överfiske

Spegling liknande trender runt om i världen, överfiske i Hawaiis gång rikt kustvatten har kraftigt utarmade lokala fiskpopulationer. Fiskare och forskare skyller i allmänhet brist på statliga regleringar och rättsväsendet för skenande utarmning av havets liv. Enligt Naturalnews. com, "tre av fyra arter av fisk i Hawaiis korallrev riskerar att utrotas. " Bob Richmond, marinbiolog vid University of Hawaii, som kallas skadan redan skedd till kustresurser som en följd av överfiske "bedövning. "Tryck till förse världen med Hawaii många marina arter, både de gemensamma och de exotiska, ytterligare förvärra situationen. Kulturella faktorer och Hawaii långa historia av fiske komplicera saken ytterligare.

Förorenad Avrinning

Förorenad avrinning sker när dagvatten och bevattningsvatten tvätta föroreningar från jordbruk, bostäder, byggplatser, fabriker, etc. i den naturliga vattendelare. Som ett resultat av floder, bäckar och kustvatten bli farligt förorenade blir rent dricksvatten förorenat och lokala växt-och djurarter att lida. Enligt Hawaii State Department of Health, "förorenade avrinning är det största hotet mot Hawaiis yt-och grundvatten kvalitet. " Dessa avrinning ökar risken för algblomning i havet, ett villkor som stör den känsliga havets ekosystem som Hawaii beror på.

Coral Reef Destruktion

Korallrev består av livs levande marina växter som levererar mat och skydd för miljontals fiskar och andra marina djur. Hawaiis korallrev, liksom många runt om i världen, som förstörs genom ett brett spektrum av mänskliga aktiviteter. Korallrev är känsliga och tar lång tid att mogna. Även små förändringar av vattenkvaliteten kan förstöra enorma områden under vattnet av koraller. I vissa fall båt ankare och simmare krascha in i korallreven, förstör dem går att reparera. Forskarna skyller också den globala uppvärmningen och ökande temperaturer i vattnet för en omfattande förstörelse av Hawaiis korallrev.

    Previous:nothing
    Next:utrotningshotade djur i Hawaii
    
    Copyright © 2011 give2all.org