välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man beräknar hästkrafter & rpm

Postad av : P-O Lennartsson

En hästkrafter är ett mått på enhet för effekt, som definierar hur snabbt arbetet kan utföras av en kraft. Termen hästkrafter introducerades av skotsk ingenjör James Watt. RPM är en förkortning för varv per minut. Den beskriver cirkelrörelse, vilket händer som ett objekt som vänder runt en axel. Den kraft som gör att objektet för att slå kallas vridmoment. RPM är en användbar hastighetsmätning för motorer, eftersom den berättar hur snabbt de kan rotera när det inte är en belastning. För att beräkna hästkrafter, är det nödvändigt att förstå hur det är relaterat till vridmoment och varvtal.

Du behöver:
Horsepower till RPM konvertering problem
. Miniräknare.
Inledande fysik lärobok.


1.
Över definitionen av hästkrafter. I brittiska enheter, är det 550 ft * lb /s, där Ft är fot, är lb pund, och S är i sekunder. Det förkortas ibland hk.
2.
Notera definitionen av vridmoment. Storleken på moment beror på hur det tillämpas på rotationsaxeln. Avståndet det är från axeln är viktigt, liksom vinkeln den tillämpas på. Till exempel är en skiftnyckel mest effektiv när den hand som håller den är vinkelrät mot denna. Om handen hålls på en mer eller mindre vinkel på skiftnyckel, finns det mindre kraft tillämpas och det är svårare att rotera ett objekt, t. ex. en bult. I brittiska enheter är vridmoment mäts i lb * ft, och brukar betecknas med den grekiska bokstaven tau.
3.
Studera formeln för att konvertera hästkrafter mellan RPM. Arbetet är lika med vridmomentet multipliceras med tiden. Ekvationen är därför en hästkraft=vridmoment * varvtal /5252. Konstanten 5252 är ett resultat av att konvertera RPM till radianer per sekund, och att använda definitionen av hästkrafter.
4.
Öva med hjälp av ekvationen i steg 2. Gör detta genom att omvandla en given vridmoment och varvtal för att av hästkrafter. Ett vridmoment på 120 u00A3 * ft tillämpas så att en bil kör axeln roterar vid 3600 rpm. Den hästkrafter levereras från motorn så att axeln kan driva hjulen är (u00A3 120 * ft * 3. 600 varv /minut) /5. 252=82 hk.
5.
Använd formeln för att konvertera en viss hästkrafter och känt vridmoment RPM. Om bilen motorn ger 72 hk till sina hjul, och RPM är 3600, då vridmomentet används (72 hk * 5. 252) /3600 varv /minut=105 u00A3 * ft

    Previous:nothing
    Next:Hur man vet om du upptäckt guldklimpar
    
    Copyright © 2011 give2all.org