välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man dödar svärmande bin

Postad av : Charlotte Wannberg

Bin svärm när en gammal bikupa har blivit för befolkad, och detta är en naturlig företeelse med honungsbin. Myllrande bin är mycket fogliga och icke-aggressiva eftersom de laddas ned sig genom att äta en stor mängd honung innan de lämnar sina gamla hem på jakt efter en ny plats. När bin svärmar, de hittar en tillfällig plats att "hänga ut" medan ett antal arbetstagare bin gå ut letar efter en ny permanent plats. När en plats hittas, kommer bina lämna lika snabbt som de kom. Tyvärr kan bina svärmar tillsammans på en plats där de är oönskade.

Du behöver:
brandsäker behållare
. Aerosol geting och bi insekticid.


1.
Ring en lokal brottsbekämpande organ att fråga om alla noterade biodlare i området och som kan hantera Bikolonier. Biodlare är mer än villiga att fånga en bisvärm gratis, eftersom dessa bin är önskad för att starta nya honung bikupor.
2.
Sätt upp en behållare som är tillräckligt stort för att innehåller några brinnande trä och fylla den med material som ska brännas. Ställ behållaren inom 100 meter vindsidan av svärm massa så det blåser röken direkt på svärm. Bin gillar inte rök och de kommer i allmänhet fly till en annan "säker" plats som de har en inbyggd skogsbränder eller präriebrand undvikande instinkt. Om rökning svärmen inte skicka iväg dem, gå vidare till steg 3.
3.
Använd ögonskydd, handskar och långärmad tröja för att undvika att få insektsmedel på huden. Komma så nära den svärm som möjligt, återstående kryssen så aerosolen insektsmedel inte blåser tillbaka på dig och dimman resor direkt på svärm massa. Spraya insektsmedel på bin och de kommer omedelbart att bli sjuk och oförmögen att anfalla, dör bara en minut eller två senare. Detta kan kräva mer än man kan av aerosol, beroende på svärm storlek och hur nära du är villig att komma till svärma så bina är belagda med insektsmedel.

Tips och varningar


  • Alla nationer upplever en allvarlig brist bee. Eftersom bin är mycket viktigt att den mänskliga näringskedjan på grund av sina insatser i pollinerande våra livsmedelsgrödor, är det bäst att försöka vänta ut en svärm om den inte samlas i väggarna i ett hem. Arbetstagare bin sänds för att hitta en permanent plats för svärm att flytta till och en svärm i allmänhet lämna platsen inom 48 timmar i de flesta fall, ibland tidigare än så. Döda bin endast som en sista utväg.
  • Myllrande bin är ganska tam när svärmar, trots det stora antalet bin kan kännas som ett hot mot någon som inte används för att hantera honungsbin.
    Previous:nothing
    Next:hur man hittar uggla pellets
    
    Copyright © 2011 give2all.org