välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör dig egen el

Postad av : Stefan Svensson

Produktion av el inte ens vara svårt eller dyrt. Du kan skapa en enkel solcell i ditt eget hem, med material lätt tillgängligt från de flesta järnaffärer. En solcell eller solcell axelremmar solljus och omvandlar den till el. De flesta kommersiella solceller använder bearbetade kisel, som dyra jämförs med kopparplåt används för att göra detta till en solcell. Den största skillnaden mellan de två materialen är produktivitet. Kisel omvandlar mer solenergi till elektricitet än koppar gör.

Du behöver:
1/2-square-foot blad av koppar
. Micro-amperemeter.
2 krokodilklämma leder.
Elektrisk spis eller kamin.
2-liters glas eller plast behållare.
Salt.
Sandpapper.
Plåtsax.


1.
Tvätta händerna noga med tvål för att avlägsna oljor, och minska dina kopparplåt i hälften med hjälp av plåtsax.
2.
bort alla spår av olja eller korrosion på kopparplåt genom att skölja med varmt vatten och skrubba med sandpapper.
3.
Vrid värmeläge för höga på din elektrisk brännare eller kamin, och lägg ren kopparplåt på den. Koka i ca 30 minuter, stänga av elektrisk spis eller kamin när bladet är en djup svart. Låt plåten svalna. Som metall kyls det kommer att krympa, och den svarta oxiden damm kommer flaga bort från koppar.
4.
Skölj blad under en kran med kallt vatten med händerna för att gnugga oxid försiktigt bort.
5.
Böj oxiderade blad något, och placera den i behållaren. Fäst den på sidorna med en av krokodilklämmor. Mittemot detta blad, placera den andra kopparplåt, och se till att de två arken inte röra. Anslut den andra krokodilklämma detta kopparplåt att hålla den på plats.
6.
Slot kabeln från unoxidozed kopparplåt i den positiva polen på amperemeter (märkt med ett plustecken ). Slot de oxiderade plåtens kabeln till den negativa terminalen (märkt med ett minustecken).
7.
Blanda 1 1 /2 liter varmt vatten och 3 msk. av salt, och tillsätt försiktigt häll detta i kopparplåt behållaren. Lämna minst 1 centimeters från toppen av arken, så att du kan flytta cellen utan att få klippen blöt.
8.
Flytta solcell i direkt solljus. Det oxiderade kopparplåt kommer att förlora elektroner som passerar in i andra blad, tvinga fler elektroner att flyta upp kabeln. Detta producerar el. Övervaka hur mycket el som genereras genom att titta på amperemeter.

Tips och varningar


  • Bara hälften av kopparplåt måste oxideras. Lämna hälften av arket orörda tills Steg 5 av bruksanvisningen.
  • Du behöver inte ta bort alla de svarta oxid när du sköljer. Det kommer att finnas några svarta fläckar som inte kommer undan lätt.
  • Gnugga inte eller vrida oxiderade kopparplåt. Detta kommer att skada oxid som behövs för att omvandla solenergi till elektricitet.
  • inte får den krokodilklämmorna blöt när du lägger till salt vatten i behållaren.
    Previous:nothing
    Next:hur man gör magneter svävar
    
    Copyright © 2011 give2all.org