välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man hittar rutor

Postad av : Charlotte Wannberg

Enskilda rutor i ett rutnät är vanligtvis anges med två siffror separerade av ett kommatecken, i form "X, Y. " X står för kolumn, Y för rad. Kolumner börjar på 0 och oftast räknas upp när du går till höger. På ett kalkylblad typ av nät och vissa typer av kartor, rader räkna ner från 0 på toppen. I ett kartesiska koordinatsystemet-det slag som används när man arbetar med millimeterpapper i matematik klasser, liksom den globala latitud /longitud-systemet-radnummer gå upp från botten. Både kolumner och rader kan också negativa tal.
1.
Hitta den plats på din tabell som motsvarar 0, 0 (kolumn 0, rad 0). Om din tabell inte börja där, leta efter 1, 1. Detta är din "ursprunget".
2.
Titta på första siffran (X antal i "X, Y") för den ruta du försöker hitta. Börjar på ditt ursprung, räkna det antalet kolumner eller kvadrater rutnät, till höger. Om det är ett negativt tal, räkna till vänster. Om till exempel den ruta du letar efter är "17, 3," räkna 17 rutor till höger. Om det var -17, räkna 17 rutor till vänster.
3.
Titta på den andra nummer (Y-nummer). Starta där du stoppade i steg 2, räkna det antalet rader eller rutor rutnät, antingen uppåt eller nedåt, beroende på vilken typ av rutnät du har. Om Y tal är negativt, räkna i motsatt riktning. Om du t. ex. använder "17, 3," Räkna tre rutor upp (eller ner). Om det är en -3, räkna tre rutor nedåt (eller uppåt).

    Previous:nothing
    Next:hur man gör dig egen el
    
    Copyright © 2011 give2all.org