välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Fördelarna med geotermiska kraftverk

Postad av : Annika Hultén

Du behöver:
Lödkolv
. Rosin kärna lödtenn, 60/40.
Tandborste.
Lösningsmedel, denaturerad sprit helst.
Rag

Ordet geotermisk är av grekiskt ursprung. Geo (jord) och Therme (värme). Denna energi kommer från jordens kärna. Temperaturen i kärnan är mer än 9. 000 grader Fahrenheit och denna värme rör sig utåt med hjälp av ledning genom det omgivande berget, som kallas manteln. Mantle rock smälter med ökande temperaturer och tryck och blir magma. Magma stiger långsamt mot jordskorpan, skapa geotermiska reserverna av varmvatten.

miljövänlig energi

Eftersom geotermiska kraftverk inte bränner bränsle, de släpper några utsläpp. De släpper ut spår bara mängder av kväveoxider, svaveldioxid eller partiklar. Några av de skador som tillskrivs kväveoxid är surt regn, global uppvärmning, försämring av vattenkvaliteten, mindre synlighet och smogbildning. Ibland svavelväte, vilket är naturligt i geotermiska reserverna, avges, men tas bort genom reningsutrustning. Inget bränsle bearbetning eller transport krävs resulterar i mindre påverkan på miljön.

förnybar och rikliga

En stor fördel med geotermisk energi är att det är en riklig, förnybar resurs. Det kommer inte att minska som reserver av fossila bränslen. USA är världens största producent av geotermisk energi, genererar i genomsnitt 15 miljarder kilowattimmar av el per år. Geotermisk energi är inte påverkas av växlande väder och är alltid tillgänglig.

Lägre kostnader

Även med de stora kapitalinvesteringar som krävs för prospektering, borrning och växt installation, geotermiskt kraftverk kostnader uppvägs av låga driftskostnader och underhåll på grund av den förnybara karaktär av geotermisk energi. Kostnadsfördelar accelerera i jämförelse med de ständigt ökande kostnaderna för fossila bränslen. Olja-bränning kraftverk kommer att bränna ca 25 miljoner fat olja per år, medan koleldade kraftverk bränna 6 miljoner amerikanska ton kol per år.

Hälsofördelar

sjukdomar i andningsorganen såsom andningssvårigheter, hosta och bröstsmärta är hälsoeffekter som kan upplevas när den utsätts för kväveoxider i luften. Anläggningar för geotermisk energi släpper ut lite eller ingen kväveoxid. Mängden partiklar frigörs från geotermiska kraftverk finns lite att ingen, gör det till ett säkrare val jämfört med bränsledrivna kraftverk som släpper ut hundratals kort ton föroreningar per år.

Miljö

En av de största fördelarna med att använda geotermisk värme för att driva en anläggning är att den inte förorenar miljön. Geotermiska kraftverk inte kräver stora arealer som växter behöver bränslen. Anläggningar för geotermisk energi tystare än bränslen kraftverk. Bränsle-bränning kraftverk använder 361 liter vatten per megawattimme, jämfört med geotermiska kraftverk som använder endast 5 liter per megawattimme.

    
    Copyright © 2011 give2all.org