välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man använder verktyget för kontaktpressning BNC-kontakter

Postad av : Magnus Ekblad

BNC-kontakterna ger kontakt snabb och koppla för många typer av (RF) radiofrekvens koaxialkablar. Ett universellt verktyg med olika storlekar dör kommer crimp något märke eller typ av BNC-kontakten, både för innerledare stift och den yttre skärmen för konsumentprodukter och industriella applikationer. På grund av många typer av kablar som du kan avsluta med den universella verktyget, måste du veta hur du förbereder den specifika typ av kabel du slutar innan du placerar den i tången.

Du behöver:
Universal BNC-kontakten pressverktyg
. Kniv.
Avisoleringstänger.
Avbitartång.
Krympslang (tillval).
Krympslangen värmare eller hårtork (tillval).


1.
Skjut Krympslang, eller skydd eller stam delar lättnad som kommer med din kontakt, på kabeln.

2.
Skjut Klämhylsa på kabeln.
3.
Använd kniv och /eller Avisoleringstänger och /eller avbitare att strippa den yttre isolatorn, de flätade eller folie sköld, och centrum isolator till längder som anges av din BNC-kontakten. Skär centrum ledaren till lämplig längd för att passa in i centrum kontaktstift. Om du inte har exakta specifikationer, använda de faktiska BNC-kontakten delar för att mäta avstånd.
4.
Placera mittstiftet av kontakten i sin dö på pressverktyg och stänga verktyget precis tillräckligt för att hålla den på plats. Var noga med rätt PIN-kod är placerat i den dö där det kommer crimp ordentligt.
5.
Placera centrum ledare av kabeln till stift. Pressa pressverktyg stänga till crimp anslutningen.
6.
Skjut kabeln enheten i BNC-kontakten kroppen. Kontrollera att mittstift slår igenom och sitter ordentligt.
7.
Sprid skölden jämnt över stödhylsa av kontakten kroppen. Klipp eventuellt överskott av med din avbitare, så att ändarna är i jämnhöjd med kontakten kroppen.
8.
Skjut hylsan över skölden och tätt mot kontakten kroppen.

9.
Placera hylsan i dö om samhällsomfattande pressverktyg som är lämpliga för just din kontakt. Pressa handtagen på verktyg tillsammans för att göra crimp. Lite metal "flash" på varje sida på arbetet är normalt.
10.
Skjut krympslangen, eller någon dragavlastning eller skyddsanordningen medföljer kontakten på kontakten kroppen . Värm den på plats vid behov.

Tips och varningar


  • 1. Standardkablar som nämns i Extron referensen MHR, M59, RG59 och RG6. Du kan dock använda verktyget med nästan alla koaxialkabel som använder en crimp typ BNC-kontakten. Kontrollera din BNC-anslutning specifikationer för exakta detaljer, eller bara experimentera.
  • 2. När du experimenterar, lämna lite extra kabel och har ett extra anslutning eller två för att göra det över vid behov. När en holk eller mittstiftet är skårade, kan du inte ta bort den för att försöka använda den om.
  • 3. Krympslang finns i olika färger för färgkodning.
    Previous:nothing
    Next:negativ av luft skrubbrar
    
    Copyright © 2011 give2all.org