välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

negativ av luft skrubbrar

Postad av : Charlotte Wannberg

En luft skrubber är en enhet som rymmer en kemisk reaktion tänkt att avlägsna koldioxid (CO2) från luften. Skrubbrar används ofta i slutna miljöer som rymdfärjor och ubåtar att återvinna utandad syre och samtidigt hålla CO2 på en säker nivå. Dykare använder ibland skrubbrar att förlänga deras dyktid. Med stigande oro över den globala uppvärmningen, som forskare tittar på möjligheten att använda skrubbrar att hjälpa motverka klimatförändringar. Men det finns ett antal nackdelar med att tänka innan du använder sådan teknik för dykutrustning eller att rengöra miljön.

Scuba Skrubbrar

Skrubbrar användas med dykutrustning använda kalciumhydroxid för att fånga CO2 från din exhalations. CO2 reagerar med kalciumhydroxid och bildar kalciumkarbonat och vatten. De återstående syre och kväve cyklar tillbaka till ditt andas luft. Med en skrubber kan en dykare stanna nere längre utan att öka storleken på hans redskap. Men det finns några nackdelar med systemet. Med hjälp av en skrubber håller din flytkraft konstant, vilket kan påverka ditt dyk kontroll. Systemet är också dyrare än en vanlig dyk system. Även om du kan stanna nere längre, kan luften blandas krävs för ett skrubbersystem gräns hur djupt man kan dyka. Systemet kommer också att kräva mer underhåll.

Plast Klimat Skrubbrar

Forskare har utvecklat en teknik som fångar CO2 ur atmosfären med hjälp av plastfilm. Metoden kan så småningom bidra till att minska hotet om global uppvärmning, men dessa system är svåra att lägga ut. För att åstadkomma den omfattande användningen av semi-portabla plast luft skrubber skulle kräva 20 miljoner dollar i riskkapital. Dessa skrubber kräver också en stor mängd energi och kostnader för att fungera. Det gör dem mindre attraktiva än andra kol-ansträngningarna att minska koldioxidutsläppen som avskräcker beteende som genererar koldioxid i atmosfären. Forskare arbetar med att minska kostnaderna, så det kan bli ett alternativ i framtiden.

Solar Klimat Skrubbrar

Ett annat möjligt sätt att ta bort CO2 från luften är att använda kalciumoxid värms med solenergi att reagera med CO2 i luften. Vid denna tid, hur mycket utrymme som skulle behövas för solpaneler för att göra denna teknik att fungera effektivt är omfattande, vilket gör metoden opraktisk. Forskarna måste också väga den bästa användningen av mark avsedd för solenergi-är det bättre används för att producera ren el och därmed minska utsläppen till eller ta bort befintliga CO2 från luften?

    Previous:nothing
    Next:problem med lödning elektronik
    
    Copyright © 2011 give2all.org