välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man identifierar delar på ett mikroskop

Postad av : Camilla Näslund

Substansen ljusmikroskop är mikroskopet oftast anställda i studera mikrober. Sammansatta ljus mikroskop använda flera linser för att förstora prover allt från 40 gånger, med de svagaste objektiv, till 1. 000 gånger med linsen olja emersion. Med hjälp av en sammansatt ljusmikroskop, så lågt objekt som 0,2 mikrometer isär kan urskiljas. För att kunna använda ett mikroskop måste man först veta vilka delar av mikroskop och vad de gör

anvisningar


1.
Tillkännagivande linsen på toppen i mikroskop. Detta är känt som okularlinsen och det ligger i okularet. Okularet är vad du ser genom att se bilderna i mikroskop.
2.
Kallelse de tre till fyra objektiv som finns på den roterande munstycket. Dessa kallas objektiv och dessa används för att ändra förstoringen av mikroskopet. Sammansatta ljus mikroskop har ofta en scanning lins som förstorar fyra gånger, en låg effekt lins som förstorar 10 gånger, en hög torr lins som förstorar 40 gånger, och en oljeimmersion lins som förstorar 100 gånger.
3.
Observera den stora svarta plattformen under objektiv. Detta är det skede där bilderna är placerade när de används. Scenen klipp kan användas för att hålla bilden på plats.
4.
Märke till lampan under scenen. Detta är den ljuskälla som låter dig se mikroskop genom sammansatta linser.
5.
Märke till de två vreden på sidan av mikroskop. Den större ratten är känd som den grova ratten och används för att flytta scenen upp och ner. Den mindre ratten kallas finjustering ratten och det bara något rör sig på scenen. För att skydda objektiv den grova ratten bör endast användas under låg förstoring. De fina inställningsratt är användas för att fokusera under hög förstoring.
6.
Märke till roterande skiva under scenen. Detta kallas diafragman och det innehåller olika storlek hål, vilket gör att du kan justera intensiteten av det ljus som projiceras uppåt genom bilden.

    Previous:nothing
    Next:funktioner av ett ekosystem
    
    Copyright © 2011 give2all.org