välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

björk fördärv

Postad av : Jan-Olof Stoor

Björken är en grupp av träd infödda till Nordamerika känd för sin särpräglade vita bark. Det finns många arter som växer i skogen och också är planterade som prydnadsträd. Björkarna är i allmänhet friska, men upplever ett löv fördärv som orsakar många av bladen för att släppa tidigt

Vad är en Blight?

Blight hänvisar till en anläggning sjukdom som vanligtvis infekterar blad av växten, vilket ofta bladen att bli missfärgade. Patogena agens av fördärvar innehålla många typer av små mikroskopiska svampar, men är inte begränsade till denna typ av organism. Bakterier är en annan organism som kan orsaka fördärvar.

Typer av fördärvar

Det finns många olika typer av mjöldagg som påverkar olika arter av björkar som naturligt växer i Nordamerika. Generellt har varje art av björk sin egen typ av svamp förpesta att det har att hantera. Den organism som orsakar mjöldagg är oftast en svamp och klassificeras med sina egna vetenskapliga namn.

Leaf Blight

Den vanligaste typen av mjöldagg påverka björkar är blad fördärvar, som orsakar missfärgning av löv, när de först visas. Ibland trädet kommer att släppa många av sina blad under mitten av sommaren, om kraftigt infekterade med ett gissel. Detta är dock en försvarsmekanism för trädet och närvaron av ett löv fördärv är sällan dödliga för trädet.

Farligare fördärvar

fördärvar kan bli mer skadligt när de infekterar barken på trädet. En bark mjöldagg kan orsaka skador eller cankers att växa på trädet. Dessa är faktiskt en försvarsmekanism som hjälper trädet att överleva.

Särskilda fördärvar

Yellow björk är mottagliga för ett löv fördärv som orsakas av svampen Cylindrosporella microsperma. Floden björk är oftast smittade av Gloeosporium betularum. Dessa är två av de vanligaste fördärvar som påverkar björkar.

Behandling

Om en tragik bör påverka björkar på din fastighet, kan du kratta upp löven som falla tidigt från en smittad träd och brände dem, vilket bidrar till att förhindra spridningen av bladet gissel.

    
    Copyright © 2011 give2all.org