välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man beräknar den faktiska mekanisk fördel

Postad av : Valon Istrefi

Mekanisk fördel är förhållandet mellan kraft utdata från en maskin dividerat med kraft in i maskinen. Den mäter alltså maskinens kraft-förstorande effekt. Faktisk mekanisk fördel (AMA) kan skilja sig från den ideala, eller teoretiska, mekanisk fördel då friktionen beaktas. Till exempel kommer den faktiska mekaniska nytta av en hävstång inte vara betydligt mindre än den teoretiska mekanisk fördel, eftersom det inte finns någon betydande mekanism för att förlora energi genom friktion. Å andra sidan kan ett rep-trissa system förlorar en hel del energi genom friktion i Brytskivor

Du behöver:.
Newton skala


en
. .
Bifoga en Newton skala (den mäter kraft istället för massa) till ingången slutet av maskinen i fråga. Till exempel för en trissa system, skulle du binda ena änden av skalan till att dra slut ta itu med, eller linje.
2.
Utöva nog kraft genom skalan för att hålla lasten statiska och sedan ta en behandling. Till exempel, skulle du dra itu av en trissa system ut några inches bara att lyfta lasten helt från marken, och sedan ta en ta en kraft läsa av på skalan. Detta är din Force in.
3.
Väga lasten direkt med en Newton skala, fästa lasten i ena änden och lyftning av lasten av kroken på andra änden av skalan. Ta en läsning när lasten är statisk. Detta är din tvinga ut.
4.
Dela tvinga ut med våld. Detta är din faktiska mekanisk fördel.

Tips och varningar


  • Några utläggningar i ämnet hänvisar till tvinga ut som "motståndsrörelse". Detta är inte att misstolkas som ett mått på friktion ensam, men även lasten.
    
    Copyright © 2011 give2all.org