välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man löda till guld pcb

Postad av : Jonathan Nyberg

Även guldpläterade kretskort kosta mer, deras fördelar är hög motståndskraft mot matt och korrosion, hög ledningsförmåga och motståndskraft mot mekaniskt slitage. Lödning av guld-kretskort (PCB) har några särskilda krav, och du kan använda vanliga lödningar av 60 procent tenn och 40 procent bly. Hemligheten att lederna ligger i lödning snabbt utan alltför hög värme, för om små mängder av guld smälta in i lödda fälgar, blir det mer sprött

Du behöver:
lödkolv.
Rosin kärna lödtenn, 60/40.
Tandborste.
Lösningsmedel, denaturerad sprit helst.
Rag.


1.
Placera komponent som ska lödas på kretskortet. För hål-anslutningarna, tryck ledningen genom hålet och böj leder till en 45-graders vinkel för att hålla den på plats. För kopp anslutningar värma en kopp och rör en liten droppe av lödtenn till den för att smälta in i koppen. Värm sedan koppen igen och tryck lämplig ledning av komponenten i koppen när lodet smälter. Ta bort järn och låt den svalna. Den löda håller komponenten på plats medan du löda resten.
2.
Touch toppen av järn varje gemensamt som skall lödas. Snabbt touch lodet till det gemensamma, men inte till järn, och låta en liten mängd lödtenn att strömma in på gemensamma eller int koppen. Snabbt drar järnet bort när lodet smälter. Arbeta så snabbt som möjligt.
3.
Fortsätt lödning alla skarvar på den komponent som du installerar. Var noga med att inte göra löda broar mellan anslutningarna av mindre komponenter.
4.
Rengör lederna efter att de svalt med tandborsten fuktats med lösningsmedel och torka den med ren trasa.

tips och varningar


  • att få löda uppleva på små kretskort, ta isär en gammal mobiltelefon och praxis på den.
  • Använd en tempererad lödkolv med en digital angivelse av exakt temperatur.
  • Använd en liten lödspetsen liten nog att bara röra en anslutning åt gången.
  • Använd liten diameter löd med en kolofonium kärna.
  • Stark värme kan inte bara göra dina anslutningar spröd, men kan skada andra komponenter också. Använd alltid så lite värme som du behöver för att göra dina anslutningar.
    Previous:nothing
    Next:Fördelarna med geotermiska kraftverk
    
    Copyright © 2011 give2all.org